Na študentke spáchali ohavný čin. Štvoricu mužov obesili

TA3 SITA
20.3.2020 07:31

V Indii popravili štyroch mužov, ktorí v roku 2012 v autobuse v Naí Dillí znásilnili a zavraždili 23-ročnú ženu. Zástupca tamojších úradov potvrdil, že štvoricu obesili o 5:30 miestneho času. V krajine naposledy vykonali trest smrti pred piatimi rokmi. Ohavný prípad vyvolal v indickej spoločnosti pobúrenie, šok a celoštátne protesty.

Na študentke spáchali ohavný čin. Štvoricu mužov obesili
SITA/AP

Obeťou bola študentka fyzioterapie, ktorá sa spolu s kamarátom vracala domov z kina, keď do súkromného autobusu nastúpili šiesti muži. Následne zbili jej priateľa a ženu opakovane znásilnili, pričom použili aj kovovú tyč, s ktorou jej spôsobili fatálne vnútorné zranenia. Oboch potom vyhodili na cestu. Žena o dva týždne neskôr zomrela.

Matka obete sa poďakovala súdom a vláde za obesenie páchateľov. "Dnes sme dosiahli spravodlivosť a tento deň je venovaný dcéram tejto krajiny. Ja som svoju nemohla ochrániť, no mohla som za ňu aspoň bojovať," povedala novinárom.

Pred väznicou boli stovky policajtov, ktorí dozerali na dav čakajúci na popravu. Piaty podozrivý muž sa obesil v cele ešte pred začiatkom súdneho procesu, no jeho rodina si myslí, že ho zabili. Šiesty páchateľ bol v čase útoku ešte maloletý a dostal tri roky v zariadení pre mladistvých.

Témy: Dillí India
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok