Čína na pomoc nezabudla, EÚ pošle milióny ochranných masiek

TA3 TASR
18.3.2020 20:39

Čína pošle viac ako dva milióny ochranných masiek na pomoc Európskej únii. Prostredníctvom videoodkazu na Twitteri to uviedla predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Čína na pomoc nezabudla, EÚ pošle milióny ochranných masiek
SITA/AP

Šéfka eurokomisie spresnila, že hovorila s čínskym premiérom Li Kche-čchiangom, ktorý ju uistil, že zdravotnícke potreby pre Európu, ktorá sa stala novým epicentrom šírenia koronavírusu, už boli odoslané. "Zhodujeme sa na skutočnosti, že boj proti koronavírusu je globálny a že si v týchto ťažkých časoch musíme navzájom pomáhať. Čína nezabudla na pomoc, ktorú Európska komisia poskytla v januári, keď bola stredobodom epidémie," povedala von der Leyenová. Spresnila, že EÚ poslala v januári do Číny 50 ton lekárskeho vybavenia.

Podľa jej slov dodávky z Číny, ktoré by mali doraziť "čoskoro", budú zahŕňať dva milióny chirurgických masiek, 200.000 kusov ochranných masiek typu N-95 a 50.000 testov na koronavírus. Čínsky obchodný gigant Alibaba Group, zaoberajúci sa elektronickým obchodovaním, prostredníctvom svojej nadácie tiež zaslal ochranné masky do Francúzska a Talianska, aby obom krajinám pomohol bojovať proti šíreniu koronavírusu.

Tlačová agentúra AFP pripomenula, že so 684 novými úmrtiami za posledných 24 hodín a 78.766 oficiálne potvrdenými prípadmi je Európa kontinentom, kde pandémia COVID-19 postupuje najrýchlejšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok