Na Slovensku zomrela staršia žena, u ktorej potvrdili koronavírus

TA3 TASR
18.3.2020 14:02

Počet nakazených sa zatiaľ nezmenil, informoval premiér Peter Pellegrini na tlačovej konferencii po rokovaní vlády. Z nakazených je 35 hospitalizovaných, stav niektorých je vážny. Pellegrini informoval aj o úmrtí 84-ročnej ženy, ktorá trpela viacerými závažnými chorobami.

Na Slovensku zomrela staršia žena, u ktorej potvrdili koronavírus
SITA/Branislav Bibel

Počet prípadov ochorenia COVID-19 ostáva na čísle 105. Hospitalizovaných je 35 pacientov, ani jeden nepotrebuje pľúcnu ventiláciu. Po rokovaní vlády a ústredného krízového štábu to povedal dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegrini.

Premiér takisto naznačil, že počet prípadov porastie, keďže sa uskutočňuje pomerne masívne testovanie vzhľadom na rozšírenie miest, ktoré testujú vzorky. "Verím, že nepôjde o extrémny nárast," povedal Pellegrini.


Informoval taktiež o tom, že došlo k úmrtiu seniorky, ktorá bola pozitívne testovaná na nový koronavírus. Zdôraznil však, že táto osoba trpela viacerými závažnými zdravotnými ťažkosťami vrátane srdcovo-cievnych. "Preto teraz naozaj nemožno povedať, že toto úmrtie spôsobil nový koronavírus, to budeme vedieť určiť až po pitve," zdôraznil Pellegrini.

“Táto osoba bola aj pozitívne testovaná na koronavírus,” uviedol premiér, ktorý ale nechce, aby médiá informovali o “prvej obeti” nákazy. To, či zomrela na koronavírus, podľa neho ukáže až pitva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok