Počas silvestrovských osláv v Londýne ubodali štyroch ľudí

TA3 SITA TASR
1.1.2018 15:32

Neznámi páchatelia dobodali počas osláv príchodu nového roka v Londýne piatich mužov. Štyria z nich zomreli, piaty bojuje o život v nemocnici. Prípady spolu nesúvisia.

Jeden dvadsiatnik zomrel a ďalší bol ťažko zranený pri incidente na ulici Old Street. Muž vo veku 20 rokov bol ubodaný na Memorial Avenue v oblasti West Ham a 17-ročný mladík bol zabitý na Norwood Road v oblasti Tulse Hill. Pri incidente na Larmans Road v štvrti Enfield zomrel 18-ročný mladík. V súvislosti s týmto prípadom polícia zadržala piatich mužov.

Neil Jerome z Metropolitnej polície sa v tejto súvislosti poďakoval Londýnčanom a návštevníkom britskej metropoly, ktorí spolupracovali s políciou a umožnili veľkej väčšine ľudí užiť si oslavy príchodu nového roka. Vyskytli sa "však aj malé skupiny", ktoré sa rozhodli, že budú narušovať verejný poriadok a páchať násilie a ich činy mali tragické dôsledky.

Podľa polície za minulý rok zomrelo v Londýne v dôsledku útoku nožom celkovo 80 ľudí. "Dnes myslím na rodiny štyroch mladých mužov, ktorých zabili minulú noc v našom meste," vyhlásil starosta Londýna Sadiq Khan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok