Nakazila sa učiteľka aj vodička MHD, Bratislava zatvára ZŠ a MŠ

TA3 TASR SITA
9.3.2020 10:28

Primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu so starostami mestských častí oznámili, že pre šíriacu sa nákazu od utorka na päť dní preventívne zatvárajú aj ZŠ a MŠ. Vallo uviedol, že potvrdili dva nové prípady - jednou z nich je vodička električky, druhou učiteľka v materskej škole.

Základné, umelecké i materské školy

Základné, umelecké i materské školy v Bratislave ostanú od utorka do konca týždňa zatvorené. O preventívnom opatrení v dôsledku rizika prenosu nového koronavírusu to po stretnutí so starostami mestských častí hlavného mesta uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo. "Rozumieme obavám Bratislavčaniek a Bratislavčanov," začal primátor Vallo s tým, že na príchod nákazy sa pripravovali dlhšie.

Vallo oznámil, že v hlavnom meste potvrdili dva prípady nákazy - dostala ju učiteľka MŠ aj vodička električky bratislavskej MHD. Starosta Ružinova Martin Chren predtým na Facebooku infomoval, že nakazená učiteľka je z ružinovskej materskej školy. "Ide o škôlku na Prešovskej ulici, elokované pracovisko Palkovičova," povedal. Úrad verejného zdravotníctva už v nedeľu večer dal pokyn uzavrieť túto škôlku z dôvodu zvýšeného počtu vírusových ochorení, až ráno sa dozvedeli, že ide o koronavírus. "Bohužiaľ, pani učiteľka bola v práci dva dni po stretnutí z infikovanou osobou, my musíme uzavrieť túto škôlku aj detské jasle, ktoré sú v rovnakej budove. Podľa informácií, ktoré máme, v jasliach nemalo dôjsť ku vzájomnému kontaktu s dotknutou učiteľkou," doplnil Chren.

Kolegovia vodičky sú v karanténe

Čo sa týka vodičky električky, všetci kolegovia, s ktorými prišla do kontaktu, sú v karanténe. Oznámil, že k už prijatým opatreniam na úrovni štátu i mesta sa pripájajú ďalšie. "Dezinfikujeme všetky vozidlá MHD, od pondelka sú zatvorené naše kultúrne inštitúciu – Galéria i Múzeum mesta Bratislavy, Mestská knižnica v Bratislave, rovnako tak bratislavská zoologická záhrada i športoviská, o ktoré sa stará Správa telovýchovných a rekreačných zariadení, vrátane zimného štadióna," dodal primátor Vallo.

Vodička električky a učiteľka v škôlke sú potvrdené prípady z víkendu, spresňuje ministerstvo zdravotníctva. "Naďalej platí, že na Slovensku je potvrdených 5 prípadov v súvislosti s ochorením COVID-19 (koronavírus)," uviedlo.

Všetky informácie o situácii v hlavnom meste vrátane odporúčaní a opatrení, ktoré sa doteraz vykonali, nájde verejnosť na webe www.zvladneme.to.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok