Rokovania pokračujú, Matovič sa ospravedlnil za skrývanie

TA3 TASR
6.3.2020 21:50

Rokovania o budúcej koalícii pokračujú. Na sociálnej sieti to potvrdili líder OĽANO Igor Matovič či šéf Za ľudí Andrej Kiska. Veronika Remišová napísala, že hovorili aj o prioritách strany Za ľudí a budúcej vlády.

Rokovania pokračujú, Matovič sa ospravedlnil za skrývanie
SITA/Branislav Bibel

Podľa Remišovej sú rokovania na dobrej ceste a novú vládu čaká obrovské množstvo práce. "Urobíme všetko pre to, aby vláda bola úspešná a mala výsledky", prisľúbila na Facebooku.

Niekoľkohodinové rozhovory potvrdila aj bývalá hlava štátu. "Spája nás spoločný záujem postaviť stabilnú a zodpovednú vládu," napísal Kiska a dodal, že zatiaľ sú iba na začiatku cesty.

Šéf volebného víťaza OĽANO sa ospravedlnil novinárom za to, že na rozdiel od predchádzajúcich dní sa s partnermi pred médiami trocha skrývali. "Potrebovali sme trochu kľudu na rokovania .... a aspoň sme si navzájom od seba oddýchli", píše sa na Matovičovom profile.

Prípadní koaliční partneri sa stretli po prvý raz vo štvrtok večer. Po rokovaní informovali, že sa dohodli na viacerých opatreniach ako napríklad na princípe otvoreného vládnutia a otvorenosti voči opozícii, na tom, že vláda nebude rušiť sociálne výhody, na tom, že všetky výdavky ministerstiev a štátnych podnikov nad jeden milión eur posúdi Útvar hodnoty za peniaze.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok