Nebudeme to tolerovať, varoval premiér pred kupčením s ochranou

TA3 TASR
6.3.2020 18:55

Vláda nebude tolerovať kupčenie a čierny obchod s ochrannými prostriedkami a využije všetky prostriedky, aby takéto prípadné konanie eliminovala. Po zasadnutí ústredného krízového štábu na ministerstve vnútra to vyhlásil premiér Peter Pellegrini s tým, že Správa štátnych hmotných rezerv uzatvorila prvý čiastkový kontrakt.

Nebudeme to tolerovať, varoval premiér pred kupčením s ochranou
SITA/Branislav Bibel (ilu)

Z ôsmich potrebných komodít sa podľa premiéra v piatich podarí dosiahnuť plný plánovaný početný stav. U ďalších troch komodít, ako tvrdí, sa pravdepodobne podarí dosiahnuť až polovičný plánovaný stav.

Univerzitná nemocnica Bratislava a ďalšie nemocnice v krajských mestách na Slovensku podľa Pellegriniho signalizujú, že zatiaľ majú dostatok ochranných prostriedkov a naďalej sa pokúšajú z vlastných zdrojov, ako doteraz, nakupovať a dopĺňať zásoby. "Je to však komplikovanejšie v rámci celej Európy o sveta, ale každý robí to, čo môže," spresnil predseda vlády.

Ako podotkol, je vydaný pokyn na navýšenie počtu setov na stery. "Treba ich navýšiť aj pre sanitné vozidlá, aby ich mali hneď k dispozícii. V krátkom čase by mal byť zabezpečený dostatočný počet setov," deklaruje Pellegrini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok