Matovič odmieta ochranku. Ako premiér nechce prísť o slobodu

TA3 TASR
3.3.2020 19:38

Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič postavil do pozoru bezpečnostné zložky. Možný budúci premiér totiž nemá záujem o stálu ochranku. Tvrdí, že si to nevie predstaviť a príde tak o slobodu. Zo zákona ju ale musí mať pridelenú. Dôvodom sú riziká, na ktoré poukazuje aj bývalý riaditeľ ochrankárov. Výnimkou môže byť jedine podpísaný reverz.

Otvorenou otázkou zatiaľ zostáva, či a za akých podmienok bude Igor Matovič využívať služby ochranky, pokiaľ zasadne do kresla premiéra. Líder OĽANO to uviedol na utorkovej tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázku, či stále platí, že si neželá mať ochranku. "Priznám sa, že som si myslel, že ak mi ju pridelia, už sa jej nezbavím," objasnil. "A neviem si predstaviť, že na dovolenke s rodinou budem mať stále niekoho za zadkom, hoci preto, že je tam preto, aby ma chránil. Zo všetkého najviac si cením svoju slobodu," dodal.

Na druhej strane si uvedomuje, že vo funkcii premiéra by bol vystavený zvýšeným bezpečnostným rizikám. "Pokiaľ viem, je v určitých momentoch možné služby ochranky odmietnuť. Budem sa o tom s komptetentnými rozprávať," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok