SaS ukázala poslanecký klub, Nicholsonová zostane v Bruseli

TA3 TASR SITA
3.3.2020 10:16

Strana Sloboda a solidarita predstavila svoj nový poslanecký klub a stihla si zvoliť jeho šéfku. Sulík predstavil aj vyjednávací tím do rodiacej sa vlády. Nominantom na podpredsedu NR SR bude Martin Klus.

Máloktorá strana je podľa Richarda Sulíka tak úspešná, že sa jej po štvrtý raz podarí dostať do národnej rady. Podľa Sulíka sú pripravení stať sa stabilným a stmeľujúcim prvkom novej vlády. Krajina podľa neho potrebuje odborníkov, ktorí nemajú väzby na mafiu. Klub už absolvoval prvé neformálne zasadnutie a zvolil si svoju šéfku - Annu Zemanovú.

Lucia Ďuriš Nicholsonová do nového parlamentu zrejme nenastúpi. Naďalej tak bude pôsobiť ako europoslankyňa. Županom zostane aj jej kolega Juraj Droba.

Sulík predstavil aj vyjednávací tím do rodiacej sa vlády - jadrom bude Lucia Nicholsonová, Ján Oravec a Eugen Jurzyca. Nominantom na podpredsedu NR SR bude Martin Klus.

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová uviedla, že bolo pre ňu "cťou" zúčastniť sa kampane a priznala, že mala záujem byť šéfkou parlamentu. Zatiaľ to však nevyzerá tak, že odíde z Bruselu, keďže tento post zrejme pripadne strane Borisa Kollára. 

SaS získala v sobotňajších parlamentných voľbách 6,22 percenta, čo v prepočte na mandáty znamená obsadenie 13 poslaneckých kresiel v NR SR. Do parlamentu sa za liberálov prekrúžkovali Richard Sulík, Lucia Ďuriš Nicholsonová, Martin Klus, Jana Cigániková, Branislav Gröhling, Ondrej Dostál, Juraj Droba, Alojz Baránik, Peter Osuský, Ján Oravec, Anna Zemanová, Peter Cmorej a Marián Viskupič. Namiesto europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej a Juraja Drobu, ktorý vykonáva funkciu bratislavského župana, však do parlamentu nastúpia náhradníci Karol Galek a Jarmila Halgašová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok