Pellegrini uznal víťaza volieb, poukázal na rozdiely oproti odhadom

TA3 TASR SITA
1.3.2020 02:40

Premiér Peter Pellegrini zvolal v noci druhý povolebný brífing a krátko zhodnotil doterajšiu situáciu. Spočítanie vyše 60 percent hlasov podľa neho ukazujú, že reálne výsledky sú oproti exit pollom iné a viaceré strany sa "potácajú". Ešte raz poďakoval všetkým voličom za účasť vo voľbách a poďakoval za dôveru. Pellegrini však uznal víťazstvo Igora Matoviča v parlamentných voľbách a pogratuloval mu. Smer by si podľa premiéra udrží druhú pozíciu.

Pellegrini uznal víťaza volieb, poukázal na rozdiely oproti odhadom
SITA/Jana Birošová

Podpredseda Smeru-SD a volebný líder Peter Pellegrini gratuluje lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi k víťazstvu v sobotňajších parlamentných voľbách. Nevylúčil, že by s Matovičom bol ochotný hovoriť o prípadnej spolupráci. Pellegrini zároveň verí, že Smer-SD by mohol mať lepší výsledok, ako mu predpovedali odhady. V tých sa strana pohybovala okolo 15 percent.

"Bola to pre Smer najťažšia kampaň a najťažšie voľby,"
uviedol Pellegrini počas prvého brífingu s tým, že sa snažil dosiahnuť maximum. Svoju funkciu podpredsedu Smeru ponúkne vedeniu. Jasnejšie stanovisko dá doteraz najsilnejšia strana v nedeľu. Zodpovedať za prípadný zlý výsledok sa bude podľa Pellegriniho celé vedenie strany. Predseda strany Robert Fico na tlačovej konferencii prítomný nebol. Podľa odhadov by mal Smer-SD skončiť na druhom mieste za OĽaNO. „Politika sociálnej demokracie, ktorú reprezentuje strana Smer-SD, by si mala trúfať na lepší výsledok,“ uviedol.

Za volebný výsledok Smeru-SD viní najmä „historickú záťaž“. Konštatoval, že bola strana možno pod najväčším politickým tlakom zo všetkých kandidujúcich subjektov. „Za niektoré veci sme dostali vyúčtovanie, a to treba brať do úvahy,“ uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok