Na zoznamoch voličov boli mŕtve duše, problém má Petržalka

TA3 TASR
29.2.2020 20:33

V bratislavskej Petržalke museli počas volieb riešiť niekoľko prípadov zosnulých zapísaných vo voličských zoznamoch. Voliči si spoznávali rodinných príslušníkov - v jednom prípade išlo o 15 rokov mŕtvu matku, v druhom údajne o štyri roky zosnulého syna. K prípadu sa vyjadril aj šéf komisie pre voľby Eduar Bárány.

Na zoznamoch voličov boli mŕtve duše, problém má Petržalka
SITA/Jana Birošová (ilustračná fotografia)

Pokiaľ ide o prítomnosť mien mŕtvych osôb na zoznamoch voličov v bratislavskej Petržalke, ide podľa Bárányho o zodpovednosť mestskej časti, ktorá má mať k dispozícii všetky potrebné podklady. "V tejto chvíli nechcem veštiť, aké sú dôvody tejto nepríjemnosti," povedal s tým, že prítomnosť takýchto mien nemôže nijakým spôsobom ovplyvniť výsledok volieb. "Jediné, čo môžu ovplyvniť. je percento účasti," dodal Bárány.

Na Slovensku sa o 7:00 začali desiate parlamentné voľby od Nežnej revolúcie v roku 1989. Rozhodnúť o zložení parlamentu môže približne 4 445 000 voličov. V tohtoročných parlamentných voľbách kandiduje celkovo 24 politických subjektov. Hlasovať je vo väčšine volebných miestností možné do 22:00. Moratórium však pre predĺženie hlasovania vo Veľkom Krtíši (do 23:00) a Banskej Bystrici (22:30) potrvá až do 23:00. Dôvodom predĺženia sú úmrtie členky volebnej komisie, respektíve voliča.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok