Vyhrali sme bitku, zhodnotil po rozsudku prokurátor Šanta

TA3 TASR
27.2.2020 11:52

Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Jána Šantu je rozsudok akceptovateľný. "Zvíťazila zákonnosť, spravodlivosť, pravda, je to veľký deň pre orgány činné v trestnom konaní," komentoval. Rozsudok označil za "jasný odkaz spoločnosti".

Vyhrali sme bitku, zhodnotil po rozsudku prokurátor Šanta
TASR

Ak si niekto myslí, že je nad zákonom, je to podľa neho dočasné a na každého raz príde. Hovorí o víťazstve nad nezákonnosťou a bohorovnosťou. Po verdikte Špecializovaného trestného súdu upozornil, že vyhrali bitku, ale je pred nimi ďalšia dôležitá debata, pretože predpokladá odvolania.

Odvolania Ruska a Kočnera vzápätí avizoval aj ich advokát Marek Para. "Odvolanie určite podáme, podáme ho tak do konania, ako aj do všetkých výrokov, ktoré následne súd vyslovil," priblížil. Podľa neho predložili dostatok dôkazov a návrhov dôkazov, ktoré by potvrdili nevinu. Výšku trestu vníma ako exemplárnu, nie celkom primeranú ani spravodlivú. O rozsudku svojich klientov oboznámi osobne.

V kauze falšovania miliónových zmeniek dnes senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku uznal podnikateľa Mariana Kočnera a exriaditeľa TV Markíza Pavla Ruska za vinných. Zároveň im obom vymeral tresty vo výške 19 rokov väzenia. Marian Kočner má tiež zaplatiť pokutu 10 000 eur. Súd tak uznal argumenty obžaloby, že zmenky v hodnote 69 miliónov eur, ktorých vyplatenia sa v občianskoprávnom konaní na súde domáhal Marian Kočner voči Pavlovi Ruskovi a spoločnosti Markíza Slovakia nepochádzajú z roku 2000, ako tvrdili obžalovaní. Tí si verdikt nevypočuli, keďže po svojich záverečných vyjadreniach požiadali súd o konanie v neprítomnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok