Pod Donovalmi zahynuli muži, snaha záchranárov vyšla nazmar

TA3 TASR
16.2.2020 13:09

Horská záchranná služba zasahovala v sobotu vo večerných hodinách na Donovaloch a v oblasti Harmanca. Napriek snahe všetkých záchranárov dvaja muži zomreli.

Pod Donovalmi zahynuli muži, snaha záchranárov vyšla nazmar
SITA/Peter Rusko (ilu)

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby z Banskej Bystrice požiadalo o súčinnosť HZS. Išlo o resuscitáciu 52-ročného muža z Čiech, ktorý sa nachádzal na Donovaloch. Na miesto boli vyslané posádky rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) a rýchlej lekárskej pomoci (RLP). Všetci vrátane horských záchranárov z Veľkej Fatry dorazili na miesto takmer súbežne. Muža, ktorý sa už popoludní sťažoval na bolesti v hrudi, sa napriek viac než hodinovej resuscitácii nepodarilo zachrániť," informovala HZS na svojej webovej stránke.

Hodinu po nahlásení prvej udalosti HZS privolali do chaty Nad tajchom v oblasti Harmanec. "Išlo o 49-ročného muža. Po príchode horských záchranárov prebiehala už resuscitácia posádkou RLP. Ani v tomto prípade nebola resuscitácia úspešná. V neskorých nočných hodinách HZS terénnym vozidlom priviezla na miesto nešťastia obhliadajúceho lekára a políciu. Následne telo nebohého transportovala z nedostupného terénu k hlavnej ceste, kde ho odovzdala pohrebnej službe," uviedla HZS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok