Matovič dorovnáva Smer, ukazuje posledný prieskum pred voľbami

TA3
14.2.2020 12:14

Parlamentné voľby by vyhral Smer s najhorším výsledkom za posledné roky, tesne za ním by skončilo výrazne posilnené hnutie OĽANO Igora Matoviča a v parlamente by bola aj SNS. Ukazuje to zrejme posledný prieskum pred začiatkom predvolebného moratória.

Prieskum vypracovala agentúra AKO, podľa ktorej by sa do parlamentu dostalo deväť strán. Vládny Smer Roberta Fica by získal 16,9 percenta, OĽANO by skončilo s podporou 15,5 percenta respondentov a ĽSNS by získala 10,3 percenta.

Nasledovala by koalícia PS/Spolu so ziskom 9,4 percenta, Za ľudí s 8,9 percentami a hnutie Sme rodina so ziskom 7,2 percenta. Do parlamentu by sa dostali aj liberáli zo SaS so 6,1 percentami a tesne aj SNS so ziskom rovných päť percent. Pred bránami národnej rady by sa ocitli Most-Híd s podporou 4,7 percenta, Dobrá voľba so ziskom 4,3 percenta a MKS s rovnými tromi percentami. Zisky ostatných strán si môžete pozrieť v grafe.

Agentúra AKO uskutočnila prieskum v dňoch 11.2 až 13.2. formou telefonického dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1000 respondentov. Otázka znela: „Koho budete voliť vo voľbách do NR SR (parlamentu), ktoré sa konajú o pár týždňov? Kandidujúce stany vám prečítam v náhodnom poradí.“

Koľko mandátov by získali jednotlivé strany:
Smer-SD - 30
OĽANO - 27
Kotlebovci-ĽSNS - 18
PS/Spolu - 17
Za ľudí - 16
Sme rodina - 13
SaS - 11
KDH - 9
SNS - 9

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok