Tri týždne pred voľbami hlásia prvý prípad volebnej korupcie

TA3 SITA
7.2.2020 09:45

NAKA rieši prvý prípad korupcie, ktorá súvisí s nadchádzajúcimi voľbami. Tie budú o tri týždne. Policajti zadržali jednu osobu priamo pri preberaní úplatku vo výške tisíc eur. Ide o kupovanie hlasov rómskych voličov. OĽANO uviedlo, že získanie hlasov za úplatok ponúkal muž z Rimavskej Soboty kandidátovi ich hnutia. Ten kontaktoval políciu.

Tri týždne pred voľbami hlásia prvý prípad volebnej korupcie
facebook.com/policiaslovakia (ilustračné foto)

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry zadržali na strednom Slovensku osobu pri prevzatí tisíceurového úplatku v súvislosti s blížiacimi sa parlamentnými voľbami. Polícia o tom informuje na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti. Podľa dostupných informácií ide o zabezpečovanie hlasov rómskych voličov. Polícia nekonkretizovala, v ktorej obci mali byť hlasy kupované.

„Vyšetrovateľ NAKA zadržal bezprostredne po prevzatí úplatku vo výške tisíc eur osobu, ktorej bolo následne vznesené obvinenie za prečin volebná korupcia, za ktorý jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ uvádza polícia. 

OĽANO uviedlo, že získanie volebných hlasov za úplatok ponúkal muž z Rimavskej Soboty kandidátovi ich hnutia. Ten kontaktoval políciu. Páchateľ prišiel za kandidátom hnutia s tým, že pre neho vie zabezpečiť hlasy v parlamentných voľbách. „Povedal mi, že to samozrejme nebude zadarmo. Keďže mi bolo zrejmé, že nejde o legálne získavanie hlasov, kontaktoval som políciu,“ uviedol Branislav Veselko z OĽANO.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok