PR správa

Martin Koči tretí na pretekoch Ice Race of Champions v Zell am See

PR
4.2.2020 16:47

Jazdci ŠKODA bavili približne 16 000 fanúšikov pretekov a rely, ktorí sa prišli pozrieť na akciu GP Ice Race v rakúskom Zel lam See - Kaprun. O víťazstve v súťaži ,,Ice Race of Champions“ bojovali za volantom špeciálu ŠKODA FABIA Rally2 evo s pohonom všetkých kolies a výkonom 290 k traja držitelia majstrovských titulov a jeden vicemajster.

Martin Koči tretí na pretekoch Ice Race of Champions v Zell am See
ŠKODA AUTO

Najrýchlejším mužom, ktorý zaznamenal jedno víťazstvo a jedno druhé miesto, bol majster Nemecka Fabian Kreim, za ním skončil Julian Wagner (A). Tretie miesto v konečnom hodnotení obsadil Slovák Martin Koči.

Počas prvého februárového víkendu sa konala unikátna akcia GP Ice Race, na ktorej sa stretlo približne 150 jazdcov s historickými aj modernými závodovými a rely vozidlami. Filip Mareš z Českej republiky (juniorský majster Európy ERC1, 2019), Martin Koči (majster Slovenska) a Fabian Kreim (majster Nemecka) vyhrali majstrovské tituly v roku 2019. Julian Wagner, ktorý bol v Rakúsku domácim jazdcom, skončil v rakúskom šampionáte 2019 tesne za víťazom. Počas súbojov v rámci pretekov ,,Ice Race of Champions“ išiel každý z nich s identickým vozidlom ŠKODA FABIA Rally2 evo, ktoré pripravil továrenský tím.

Pretekov GP Ice Race of Chapmions v Zell am See sa po prvýkrát zúčastnil aj aktuálny majster Slovenska v rely Martin Koči. Ten si preteky naozaj užil a celé preteky hodnotí veľmi pozitívne. „Bola to naozaj podarená akcia, prišlo veľké množstvo divákov a myslím, že sa naozaj bolo na čo pozerať. Neviem, či som predtým videl toľko skvostných áut pohromade, ale jazdiť takéto autá, ako historické formule po ľade na pneumatikách s hrotmi, som videl určite po prvýkrát.“ Na trati sa stretli naozaj skúsení a vyrovnaní jazdci a podmienky na jazdenie boli skutočnou výzvou pre všetkých. „Podmienky na trati sa stále menili (ľad, sneh, voda) a preto bolo potrebné improvizovať. Bolo zaujímavé vidieť, ako sa stále v daných podmienkach darilo niekomu inému. Napríklad v kvalifikácii som bol najrýchlejší ja, ale potom sa poradie každou jazdou menilo. Bolo to vyrovnané a hlavne bola to show pre divákov. Celkovo to ale najlepšie zvládol Fabian, k čomu mu gratulujem. V stane ŠKODA Motorsport sme mali s jazdcami veľmi dobrú atmosféru. Bolo to pre mňa veľmi inšpirujúce, stretnúť sa s majstrami okolitých krajín. Ďakujem ŠKODA Motorsport za túto príležitosť,“ hodnotí Martin Koči priebeh pretekov.

Víťazstvo v súťaži ,,Ice Race of Champions“ sa určilo na základe sčítania výsledkov pretekov zo soboty a nedele. Fabian Kreim, ktorý v sobotu zvíťazil a v nedeľu bol na druhom mieste, skončil celkovo prvý. Za ním došiel Julian Wagner, ktorý v sobotu obsadil tretie a v nedeľu prvé miesto. Bronz si odniesol Slovák Martin Koči. Ten v sobotu skončil  na druhom mieste a v nedeľu bol štvrtý. Pre štvrtého Filipa Mareša bola akcia GP Ice Race vítanou príležitosťou k príprave a tréningu jazdy na ľade a snehu. Juniorský majster Európy (ERC1) pôjde s privátne nasadeným vozidlom ŠKODA FABIA Rally2 evo na nadchádzajúcej Švédskej rallye (12.2.-16.2. 2020).

Jan Kopecký, ktorý v roku 2019 na GP Ice Race s vozidlom ŠKODA FABIA zvíťazil vo svojej kategórií, je majstrom sveta kategórie WRC2 z roku 2018 a sedemnásobným majstrom Českej republiky, si tohtoročné GP Ice Race užil ako kouč mladých jazdcov a súčasne s vozidlom ŠKODA FABIA Rally2 evo bavil divákov pri predvádzacích jazdách.

Výsledky preketov ,,Ice Race of Champions“ na GP Ice Race 2020:

1. Fabian Kreim (D), ŠKODA FABIA Rally evo, 18 bodov

2. Julian Wagner (A), ŠKODA FABIA Rally evo, 16 bodov

3 .Martin Koči (SK), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 12 bodov

4. Filip Mareš (CZ) ŠKODA FABIA Rally2 evo, 10 bodov

Číslo dňa: 16 000

Na GP Ice Race 2020 v Zell am See - Kaprun sa prišlo pozrieť približne 16 000 divákov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok