Americké úrady uvalili sankcie na ďalších predstaviteľov KĽDR

TA3 TASR
26.12.2017 22:49

Agentúra DPA dodala, že mená oboch mužov sú aj na sankčnom zozname, ktorý uplynulý piatok schválila Bezpečnostná rada OSN.

Americké úrady uvalili sankcie na ďalších predstaviteľov KĽDR
SITA/AP

Cieľom najnovších sankcií uvalených americkým ministerstvom financií je pokračovať v maximálnom tlaku a dosiahnuť tým izoláciu KĽDR a úplnú denuklearizáciu Kórejského polostrova. Agentúra Reuters poznamenala, že USA oznámili uvalenie sankcií na dvoch ďalších predstaviteľov severokórejského režimu v situácii, keď Rusko znova zopakovalo svoju ponuku stať sa sprostredkovateľom snáh o zníženie napätia vo vzťahoch medzi Pchjongjangom a Washingtonom.

Už v pondelok vyzval šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov Washington a Pchjongjang, aby odštartovali rokovania s tým, že Rusko im je túto komunikáciu pripravené uľahčiť. Americká diplomacia síce deklarovala, že v tomto spore presadzuje diplomatické riešenie, šéf Bieleho domu Donald Trump ale varoval, že pred začiatkom akýchkoľvek rozhovorov sa Pchjongjang musí vzdať svojich jadrových zbraní.

Bezpečnostná rada OSN v piatok jednohlasne schválila ďalšie sankcie voči Severnej Kórei za jej pokračujúci jadrový program a raketové skúšky. Na základe nových sankcií budú od 1. januára 2018 do tejto komunistickej krajiny ešte viac obmedzené dodávky rafinovaných ropných produktov, ako sú benzín, nafta a ťažký olej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok