Slovenská pošta pozastavuje zásielky do Číny a iných miest

TA3 SITA
3.2.2020 13:34

Slovenská pošta od utorka 4. februára 2020 dočasne pozastavuje prijímanie medzinárodných listových zásielok, balíkov a zásielok EMS s doručením do Číny, Macaa a Hongkongu. Dôvodom sú obmedzenia v medzinárodnej leteckej preprave, ktoré súvisia so šírením koronavírusu.

Slovenská pošta pozastavuje zásielky do Číny a iných miest
TASR (Ilu)

Ako uviedla pošta, toto opatrenie uplatňujú rovnako ako ostatné štáty sveta v súvislosti so zrušením alebo zmenou letov medzinárodných leteckých prepravcov z alebo do Číny. Ide o snahu zamedziť šíreniu koronavírusu.

"Doručovanie zásielok, ktoré prídu na Slovensko, pokračuje bez zmeny," zdôraznila Slovenská pošta. Zákazníci však môžu v dôsledku opatrení z Číny a teda aj obmedzení medzinárodnej leteckej prepravy očakávať minimálne omeškanie zásielok. O vývoji a zmenách v situácii s doručovaním bude pošta priebežne informovať. 

Česká vláda v pondelok schválila zákaz priamych letov medzi Čínou a Českou republikou. Chce tak znížiť hrozbu rozšírenia koronavírusu. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz s tým, že priame linky by mali prestať lietať od nedele 9. februára. Medzi Prahou a Čínou týždenne pravidelne lieta desať priamych liniek, ktoré prevádzkujú tri čínske aerolínie. Pravidelné lety do Číny už skôr prerušili letecké spoločnosti ako British Airways, Air France či Lufthansa. Koronavírus si celosvetovo vyžiadal už viac ako 17-tisíc nakazených a vyše 360 mŕtvych.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok