Evakuovaní Slováci sú v Banskej Bystrici, známky nákazy nejavia

TA3 TASR
3.2.2020 06:26

Dvaja Slováci, ktorých evakuovali z centra nákazy koronavírusom v Číne, sú už na Slovensku. Krátko po polnoci dorazili cez Francúzsko a Brusel českým vládnym špeciálom do Prahy. Odtiaľ ich slovenské sanitky previezli do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Premiér Peter Pellegrini potvrdil, že ich testy boli negatívne. Dobré správy prišli aj z Ružomberka, kde sa nepotvrdilo podozrenie na vírus. Pacientku pustili do domáceho liečenia.

Informoval o tom portál Aktuálně.cz. Slovákov previezla sanitka do nemocnice v Banskej Bystrici, občania ČR zamierili z letiska priamo do karantény v pražskej Nemocnici Na Bulovke. Lietadlo priletelo na Terminál 4, ktorý spravuje ministerstvo obrany. Ten sa nachádza bokom od Terminálov 1 a 2, ktoré používajú cestujúci na bežných linkách, prevádzka letiska tak nemusela byť obmedzená.

Päť občanov ČR a dvoch Slovákov odviezol z izolovaného čínskeho mesta Wu-chan francúzsky špeciál, v ktorom cestovali spolu s približne 250 osobami z 30 krajín. Airbus A380 odštartoval z Číny v noci na nedeľu, v popoludňajších hodinách pristál vo Francúzsku, odkiaľ potom zamieril do Bruselu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok