Takáčovec zareagoval na Vianočnú pohľadnicu polície, prihlásil sa

TA3 TASR
25.1.2020 11:12

Jeden z najhľadanejších Slovákov, Henrich Sz.(52) zo skupiny tzv. takáčovcov, sa sám prihlásil na polícii. Zareagoval na informačnú kampaň, tzv. Vianočnú pohľadnicu, týkajúcu sa štyroch najhľadanejších občanov SR, ktorú polícia spustila v decembri 2019. Informovala o tom policajná hovorkyňa hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Muž bol po akcii Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) posledným výrazným členom skupiny takáčovcov, ktorý bol ešte na slobode. Polícia po ňom pátrala z dôvodu viacerých závažných trestných činov, ako napríklad založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a vydieranie. "Na jeho osobu bol vydaný aj európsky zatýkací rozkaz. Na základe rôznych dôvodov existoval predpoklad, že už nemusel byť medzi živými," priblížila.

Ako ďalej Bárdyová uviedla, Henrich sa ukrýval v Tvrdošíne, snažil sa viesť normálny život, mal priateľku, pracoval na stavbách. Predstavoval sa ako Adam Kováč. "Na základe získaných poznatkov a operatívnych postupov policajtov z NAKA v súčinnosti s cieľovými pátračmi Prezídia PZ sa Henrich dostal do situácie, kedy mohol prísť dobrovoľne na políciu, alebo by si zásahová jednotka prišla po neho osobne. Počas dvoch hodín od načrtnutia tohto scenára sa Henrich dostavil na Obvodné oddelenie PZ v Tvrdošíne, kde bol zatknutý,"dodala.

Kampaň, ktorú polícia považuje aj za humornú, si na sociálnej sieti pozreli podľa slov Bardyovej stovky tisíc Slovákov. Polícia vďaka nej získala o Henrichovi aktuálne informácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok