Trump podpísal najrozsiahlejšiu daňovú reformu za takmer 30 rokov

TA3 TASR
22.12.2017 20:33

Americký prezident Donald Trump podpísal návrh zákona považovaný za najrozsiahlejšiu daňovú reformu v USA za posledných takmer 30 rokov. Trump tak splnil predvolebný sľub zníženia daní z príjmu pre jednotlivcov i firmy a pripísal si tiež prvé veľké legislatívne víťazstvo od svojho nástupu do funkcie.

Podľa amerických médií sa očakávalo, že Trump republikánmi navrhovanú legislatívu podpíše až v januári na oficiálnej ceremónii. Americký prezident však v piatok novinárom v Oválnej pracovni povedal, že sa tak rozhodol urobiť už pred vianočnými sviatkami, ktoré strávi vo svojom sídle na Floride.

"Tu je ten zákon. Sme naňho veľmi hrdí," povedal Trump. "Bude veľmi dobrý pre americký ľud, fantastický pre ekonomiku," dodal. Legislatívu tento týždeň odobrili obe komory amerického Kongresu, v ktorých majú väčšinu práve republikáni.

Balík za 1,5 bilióna dolárov bude znamenať výrazné zníženie daní pre podniky i bohatých a o niečo menšie úľavy pre rodiny so strednými a nízkymi príjmami. Daňové úľavy pre podniky začnú v súlade s legislatívou platiť v januári, pričom zamestnanci tieto zmeny vo svojich výplatách pocítia vo februári. Reforma zníži dane firmám z 35 na 21 percent.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok