Od USA už neprijmeme žiaden mierový plán, vyhlásila Palestína

TA3 TASR
22.12.2017 14:54

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás na návšteve Paríža vyhlásil, že už neprijme žiadny plán Spojených štátov pre dosiahnutie mieru na Blízkom východe, keďže administratíva prezidenta Donalda Trumpa uznala Jeruzalem za hlavné mesta Izraela.

Abbás podľa tlačovej agentúry AP uviedol, že USA "už nie sú úprimným sprostredkovateľom v mierovom procese" a že Palestínčania "pre zaujatý postoj Američanov už neprijmú žiaden ich plán". Palestínsky prezident poskytol tieto vyjadrenia v Paríži po tom, čo Valné zhromaždenie OSN vo štvrtok schválilo rezolúciu odsudzujúcu rozhodnutie amerického prezidenta Trumpa uznať Jeruzalem za hlavné mesto židovského štátu.

Abbás po rozhovoroch s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom v Paríži vyzval Francúzsko aj Európu, aby hrali výraznejšiu úlohu v mierových snahách na Blízkom východe a prevzali ju po USA.Macron bol opatrný a nepostavil sa ani na jednu stranu. Povedal, že "Amerika urobila chybu, keď na diaľku riadila vývoj situácie, ktorej riešenie je v rukách Izraelčanov a Palestínčanov".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok