NHL: Sekera opäť bodoval, strelecky sa presadil aj Pánik

TA3 TASR SITA
4.1.2020 09:38

Slovenskí hokejisti skórovali v oboch dueloch zámorskej NHL. Obranca Andrej Sekera sa presadil aj v druhom zápase v novom roku, keď po súboji na otvorenom štadióne proti Nashvillu strelil gól aj Detroitu, ktorý rovnako ako v stredu spečatil úspech svojho tímu. Stars zvíťazili 4:1 a v tabuľke Západnej konferencie im patrí už 3. priečka, na svojom konte majú 52 bodov rovnako ako druhé Colorado a štvrté Las Vegas.

NHL: Sekera opäť bodoval, strelecky sa presadil aj Pánik
SITA/AP

"Pomalšie sme sa rozbiehali, mali sme ťažké nohy. Až v tretej tretine sme predviedli našu hru," poznamenal kouč Rick Bowness podľa webu NHL.com. Andrej Sekera v piatok skóroval vo vlastnom oslabení do prázdnej bránky súpera pri power-play. Pred spomenutým gólom v novoročnom zápase neskóroval v 104 dueloch za sebou od 23. marca 2017. Stars pred zápasom ocenili Joea Pavelského za jeho tisíci duel v NHL, ktorý odohral ešte pred Vianocami na Floride.

Útočník Washingtonu Richard Pánik si v piatok pripísal už piaty tohtosezónny presný zásah, ktorým v úvode druhej tretiny naštartoval cestu Capitals za triumfom 4:3 na ľade Caroliny. Caps už potom vedenie nepustili z rúk, domácim dovolili skórovať raz za nepriaznivého stavu 0:2 a dvakrát za stavu 1:4. Washington je na čele hodnotenia Východnej konferencie dva body pred Bostonom.

Veľký podiel na úspechu Washington mal brankár Iľja Samsonov, ktorý zneškodnil 38 striel domácich. Stal sa len druhým brankárom-nováčikom, ktorý vychytal víťazstvo v úvodných ôsmich dueloch u súperov. Pred nám sa to v rokoch 1999-2001 podarilo Brentovi Johnsonovi zo St. Louis. Gólo naprázdno v piatok vyšiel topkanonier Washingtonu Alexander Ovečkin, ktorého stále delia dva zásahy od zápisu Teema Selänneho (684) na 11. miesto históri NHL.

Piatkové zápasy zámorskej hokejovej NHL

Carolina - Washington 3:4 (0:0, 0:2, 3:2)
Richard Pánik (Washington) odohral 10:02 min, 1 gól, 1 plusový bod, 2 strely a 1 "hit"

Dallas - Detroit 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Adnrej Sekera (Dallas) odohral 15:58 min, 1 gól, 1 plusový bod, 1 strela a 1 "hit"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok