Aký je vzťah Smeru s ĽSNS? Pellegrini spoluprácu odmieta

TA3 SITA
4.1.2020 09:31

Povolebná spolupráca strany Smer-SD so stranou Kotlebovci-Ľudová strana Naše Slovensko neprichádza do úvahy. Uviedol to v rozhovore pre agentúru SITA premiér Peter Pellegrini a dodal, že podľa neho ide o postoj celej strany.

Aký je vzťah Smeru s ĽSNS? Pellegrini spoluprácu odmieta
SITA/Branislav Bibel

Na otázku, či by v prípade rokovaní so stranou Mariana Kotlebu odišiel zo Smeru, však premiér priamo neodpovedal. Doplnil, že Smer-SD stojí aj na antifašistickej agende a dúfa, že to tak zostane aj v budúcnosti. S poslancami najväčšej vládnej strany pritom v pléne Národnej rady SR hlasovali často aj spomínaní Kotlebovci, ktorí výrazne pomohli napríklad zastropovať dôchodkový vek, či presadiť predĺžené moratórium na prieskumy verejnej mienky.

„Odmietam tieto špekulácie. Strana Smer stojí na troch zásadných hodnotových pilieroch. Sociálno-demokratickom, antifašistickom a prointegračnom. Nikto tieto hodnoty nikdy nespochybnil a verím, že to tak aj zostane. Aj predseda strany Robert Fico presadil celý rad zákonov, ktoré potvrdzujú hodnotové smerovanie krajiny, postavené na odpore fašizmu. O spolupráci s ĽSNS nikto neuvažuje,“ uviedol Pellegrini.

V parlamente sa pritom viackrát hovorilo o tajných dohodách Smeru so stranou Mariana Kotlebu. Názory poslanca Milana Mazureka na Rómov, za ktoré ho odsúdil právoplatne Najvyšší súd SR, verejne obhajoval aj samotný Fico. V súvislosti s týmto prípadom čelí predseda Smeru aj obvineniu, pretože svojimi výrokmi schvaľoval Mazurekov trestný čin.

Peter Pellegrini: „Odmietam tieto špekulácie. Strana Smer stojí na troch zásadných hodnotových pilieroch. Sociálno-demokratickom, antifašistickom a prointegračnom. Nikto tieto hodnoty nikdy nespochybnil a verím, že to tak aj zostane."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok