Pacientku podpálili na operačnom stole. Zrejme pochybil personál

TA3 SITA
30.12.2019 19:08

Lekári v nemocnici Floreasca v rumunskej metropole Bukurešť podpálili pacientku trpiacu rakovinou na operačnom stole. Žena v dôsledku toho po týždni zomrela. Neuveriteľný prípad sa stal už 22. decembra, no detaily o ňom sa dostávajú na verejnosť až teraz, po smrti tejto ženy, ktorá nastala v pondelok.

Pacientku podpálili na operačnom stole. Zrejme pochybil personál
SITA/AP (ilustračné foto)

Ako informujú rumunské médiá, lekári, ktorí mali 66-ročnej žene operovať rakovinu pankreasu, časť tela pacientky najskôr poliali dezinfekčným roztokom na báze alkoholu, a následne použili elektrický skalpel, ktorý po kontakte s alkoholom spôsobil vznietenie tela pacientky. Žena utrpela ťažké popáleniny na 40 percentách povrchu tela.

Rodinní príslušníci nebohej ženy sa sťažujú, že lekári ich doteraz vôbec neinformovali o tom, ako a čo sa stalo, a všetko sa dozvedajú len z médií. Lekári im údajne len oznámili, že žena zomrela, a že išlo o bližšie nešpecifikovanú nehodu. Do prípadu sa v pondelok vložil minister zdravotníctva Victor Costache, ktorý prisľúbil, že všetko sa dôsledne vyšetrí. "Chirurgovia by mali vedieť, že je zakázané používať dezinfekciu na báze alkoholu počas chirurgických úkonov vykonávaných elektrickým skalpelom," netajil svoje rozhorčenie ani rumunský vicepremiér Horatiu Moldovan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok