Paška žiada od Sulíka ospravedlnenie za obvinenie s falšovania

TASR
26.4.2012 11:43

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška žiada ospravedlnenie od Richarda Sulíka za krivé obvinenia a nevyberané slová o podvodníkovi, ktorý sa uchýlil k sfalšovaniu dokumentu predloženého na rokovanie NR SR.

Paška žiada od Sulíka ospravedlnenie za obvinenie s falšovania
SITA

"Centrálny elektronický register jasne preukázal, že podanie návrhu novely zákona poslancov Maroša Kondróta a Andreja Kolesíka bolo v súlade s legislatívnym procesom," pripomenul hovorca šéfa NR SR Pavel Chovanec.

Líder SaS pred dvoma dňami informoval, že v parlamente antedatovali dátum prijatia návrhu legislatívnej normy tak, aby spadal do zákonnej lehoty, hoci v skutočnosti bol parlamentu doručený až deň po jej vypršaní. Išlo o návrh novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach.

Liberáli v tejto súvislosti plánovali podať návrh na disciplinárne konanie voči Paškovi na mandátový a imunitný výbor parlamentu. Predsedu NR SR zároveň vyzvali, aby návrh zákona stiahol z rokovania a zaradil ho až na ďalšiu schôdzu.

Ako však ešte v utorok vysvetlil Chovanec, zámenu dátumu na tomto návrhu spôsobila obyčajná ľudská chyba, ktorá nastala pri prepise na oficiálnu webstránku nrsr.sk. Pracovníčka odboru informačných technológií napísala omylom 18. apríl namiesto 17. apríla. "Parlamentná tlač č. 29 bola doručená do podateľne NR SR v stanovenom termíne 17. apríla 2012, o čom je priložený doklad jej riadneho zaevidovania v centrálnom registri s dátumom 17. apríl 2012. O tom svedčia aj pečiatky podateľne na sprievodnom liste poslanca Kondróta a v samostatnom návrhu zákona," konštatoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok