Bratislavský Národný futbalový štadión pozná svojho nájomcu

TA3
20.12.2019 15:24

Víťazom verejno-obchodnej súťaže na nájom Národného futbalového štadióna, ktorú ešte v apríli vyhlásila spoločnosť NFŠ, sa stala spoločnosť ŠK Slovan facility services.

Kritériami na hodnotenie záväzných ponúk uchádzačov bola výška fixnej zložky ročného nájomného, pričom minimálna požadovaná hodnota bola 1 000 000 eur, výška variabilnej zložky ročného nájomného, kde išlo o určenie hranice ročných tržieb, od ktorej sa bude uplatňovať obratové nájomné vo výške 50 %. Ďalším kritériom, ktoré by sa uplatňovalo, keby nebola predložená žiadna ponuka na prioritnú, štyri roky trvajúcu nájomnú zmluvu s opciou tri roky, by bola aj navrhnutá doba trvania nájmu.

Tieto podmienky súťaže predstavovali minimálne požiadavky ministerstva školstva, ktoré malo v zmysle zmluvy o budúcej kúpnej zmluve právo k súťaži sa vyjadriť a schváliť finálne podmienky pre nájomcu. „Teší nás, že Národný futbalový štadión už má konečne svojho nájomcu, ktorý sa bude kvalifikovane starať aj o prevádzkovú stránku akou je starostlivosť o trávnik, či všetky technológie. Štadión tak môže naplno rozvinúť svoj potenciál," povedal Pavel Komorník, predseda predstavenstva NFŠ.

Súťaž bola zverejnená v printových a online verziách viacerých mienkotvorných periodík s celoeurópskou pôsobnosťou. Podklady k súťaži si vyžiadalo niekoľko zahraničných operátorov napríklad z Veľkej Británie či Nemecka, ale finálnu ponuku predložila iba spoločnosť ŠK Slovan facility services. Tá ponúkla fixnú zložku nájomného vo výške 1 023 000 eur, pri tržbách nad 6 000 000 obratové nájomné vo výške 50 % a dobu trvania nájmu 10 rokov s 10 ročnou opciou. Odhadované ročné prevádzkové náklady štadióna sú vo výške 5 000 000 eur.

V záujme zachovania objektivity uvádzame, že majiteľ Národného futbalového štadióna je zároveň majiteľom televízie TA3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok