Videá zachytili balistickú raketu, ktorú vypálili na palác Saudov

TA3 TASR
19.12.2017 13:41

Priamo na kráľovský palác vládcov Saudskej Arábie vypálili balistickú raketu. Strelu jemenských povstalcov sa podarilo zachytiť a nad metropolou Rijád sa ozval výbuch. Udalosť zachytilo niekoľko videí na sociálnych sieťach.

Videá zachytili balistickú raketu, ktorú vypálili na palác Saudov
SITA/AP

Raketu zneškodnili

Jemenskí šiitskí povstalci známi ako húsíovia vypálili balistickú raketu Burkan-2 smerom na kráľovský palác Jamáma v saudskoarabskom hlavnom meste Rijád. Informovala o tom v utorok televízna stanica al-Masira spriaznená s povstalcami.

Saudskoarabské médiá neskôr informovali, že raketa bola zneškodnená. Koalícia pod vedením Saudskej Arábie zachytila raketu južne od Rijádu, uviedla televízia al-Arabíja. 

Podľa očitých svedkov v Rijáde bolo počuť výbuch. Zverejnené videá na sociálnych sieťach zachytávajú oblak dymu vo vzduchu, uviedla spravodajská televízia BBC.

Na pokraji hladomoru

Minulý mesiac Saudská Arábia zneškodnila dve balistické strely vypálené z Jemenu: jednu z nich blízko medzinárodného letiska v Rijáde, ďalšia smerovala na juhozápadnú saudskoarabskú provinciu Asír. Saudská Arábia vtedy zareagovala intenzívnymi náletmi v Jemene.

Koalícia vedená Saudskou Arábiou bojuje proti húsíom podporovaným Iránom už od roku 2015. Títo šiitskí povstalci ovládajú jemenské hlavné mesto Saná i väčšinu jemenského severu. Vojna medzi vzbúrencami a koalíciou si vyžiadala doposiaľ 10.000 ľudských životov a tri milióny vysídlencov. Chudobný Jemen sa vďaka tomuto konfliktu dostal až na pokraj hladomoru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok