Zrážka vlaku s nákladiakom neďaleko Bratislavy si vyžiadala obeť

TA3 TASR
19.12.2017 10:24

Krátko pred deviatou ráno sa pri obci Nový Svet v okrese Senec zrazil osobný vlak s nákladným vozidlom. Vo vlaku zostal zakliesnený rušňovodič. Podarilo sa ho vyslobodiť, na mieste však podľahol ťažkým zraneniam.

Na miesto po nehode vyslali hasičov, aby vyslobodili zakliesnenú osobu a vykonali prieskum na zistenie zranených osôb vo vlaku a protipožiarne opatrenia na vozidle a vlaku, uviedlo operačné stredisko HaZZ.

Na miesto prišli piati hasiči s dvoma kusmi techniky, rušnovodiča však nazachránili. "Hasiči zo Senca momentálne zasahujú pri zrážke osobného vlaku s nákladným vozidlom, ktorá sa stala v obci Nový Svet, okres Senec. Hasiči vyslobodili z vlaku rušňovodiča, ktorý na mieste svojim zraneniam podľahol. V opatere RZP je vodič nákladného vozidla. Cestujúci vo vlaku neutrpeli žiadne zranenia. Hasiči momentálne pomáhajú z vlaku vynášať niekoľko imobilných cestujúcich, ktorí sa v ňom viezli. Na miesto udalosti smeruje evakuačný autobus HaZZ," uviedla Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.

V súvislosti s dopravnou nehodou Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenie. "Pre odstraňovanie následkov nehody nie je prejazd týmto priecestím možný. Premávku v tomto úseku usmerňujú príslušníci polície a odklon dopravy je vedený cez priľahlé obce," informoval hovorca KR PZ Michal Szeiff.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok