V Košiciach vyčíňal muž s nožmi, policajti museli strieľať

TA3 TASR
8.12.2019 19:34

Polícia zasahovala v podzemnej garáži v mestskej časti Košice-Juh v blízkosti centra mesta. Dôvodom bolo oznámenie od občana, že sa tam nachádza ozbrojený agresívny muž. Po útoku na policajtov bol napokon muž zasiahnutý zo služobnej zbrane do nohy, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

V Košiciach vyčíňal muž s nožmi, policajti museli strieľať
SITA/Polícia SR

"Policajné hliadky na mieste zistili, že sa tam nachádza muž ozbrojený nožmi, ktorý sa správal agresívne a nepríčetne. Na výzvy polície, aby ich odložil, nereagoval. Následne zaútočil na zakročujúcich policajtov. Na opakované výzvy polície nereagoval a jeho agresívne správanie sa stupňovalo. Keďže útok muža smeroval bezprostredne na jedného zo zakročujúcich policajtov, bola voči nemu použitá služobná zbraň. Bol zasiahnutý do dolnej končatiny," uviedla Mésarová s tým, že do príchodu pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci zranenej osobe policajti poskytli prvú pomoc.

Hlavný lekár košickej záchranky Ladislav Neubert potvrdil, že ošetrili muža, ktorý bol následne prevezený do traumatologickej ambulancie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura V Košiciach. "Momentálne sa zranená osoba nachádza v nemocničnom zariadení, kde sa podrobila operačnému zákroku," doplnila Mésarová.

Polícia potom pristúpila k vykonaniu potrebných vyšetrovacích úkonov. Postup zakročujúcich policajtov prešetruje Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok