Zadržali muža, ktorý zavraždil mladú Britku z veľvyslanectva

TA3 TASR
18.12.2017 10:02

Britské veľvyslanectvo v Libanone šokovala správa o vražde ich mladej zamestnankyne Rebeccy Dykesovej. Miestnej polícii sa už podarilo zadržať muža, ktorý sa k jej zabitiu priznal. 30-ročnú ženu zaškrtil povrazom.

Zadržali muža, ktorý zavraždil mladú Britku z veľvyslanectva
SITA/AP

Zástupcovia polície uviedli, že čin podľa nich nebol politicky motivovaný. Mladú Britku, ktorá pracovala na veľvyslanectve Spojeného kráľovstva v Bejrúte, našli mŕtvu pri ceste východne od libanonskej metropoly. Úrady vyšetrujú, či nebola aj sexuálne zneužitá, informovali v nedeľu predstavitelia oboch krajín. Britské ministerstvo zahraničných vecí v Londýne potvrdilo smrť zamestnankyne veľvyslanectva. Tamojšie médiá a jej priatelia obeť identifikovali ako Rebeccu Dykesovú.

"Celé veľvyslanectvo je hlboko šokované a zarmútené touto správou," uviedol britský veľvyslanec v Libanone Hugo Shorter. "Myslíme na rodinu Becky, jej priateľov a kolegov pri ich tragickej strate," dodal. Priatelia uviedli, že v sobotu mala letieť domov na Vianoce.

Libanonský bezpečnostný predstaviteľ potvrdil, že na okraji cesty východne od Bejrútu našli v sobotu skoro ráno telo ženy, ktorú neskôr identifikovali ako pracovníčku britskej ambasády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok