LM: Po penaltách postúpil do finále Bayern

TASR, dailymotion
25.4.2012 23:40

Finále futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 bude 19. mája v Mníchove bez španielskych gigantov - FC Barcelony a Realu Madrid. Rozhodlo sa o tom v stredajšom odvetnom semifinálovom stretnutí, v ktorom síce "biely balet" zvíťazil na San Bernabeu nad Bayernom Mníchov 2:1 po predĺžení, ale v rozhodujúcom jedenástkovom rozstrele vyhrali hostia 3:1.

LM: Po penaltách postúpil do finále Bayern
SITA

V domácom finále sa futbalisti bavorského klubu stretnú s anglickým tímom FC Chelsea.

Odveta semifinále LM 2011/2012:
Real Madrid - Bayern Mníchov 2:1 pp, 1:3 na penalty (2:1, 0:0)
Góly: 6.a 14. C. Ronaldo (prvý z 11 m) - 27. Robben (11 m), ŽK: Pepe, Arbeloa, Granero - Alaba, Robben, Gustavo, Badstuber, rozhodoval: Kassai (Maď.)
/prvý zápas 1:2, do finále postúpil /
zostavy a striedania:
Real: Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di Maria (75. Kaka), Özil (111. Granero), Cristiano Ronaldo - Benzema (105. Higuain)
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Gustavo - Robben, Kroos, Ribery (95. Müller) - Gomez

<iframe frameborder="0" width="480" height="323" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xqdrlg"></iframe>

V Madride sa konalo v úvodnej časti hry ofenzívne futbalové divadlo vo vysokom tempe. Oba tímy sa opierali o kvalitnú medzihru a hlavne bleskový prechod do útoku. V 5. minúte Marcelo učebnicovou diagonálou našiel Di Mariu, ktorého strela z voleja síce nemierila medzi žrde, ale Alaba ju v páde zasiahol rukou a rozhodca Kassai nariadil prísny pokutový kop. Kanonier Cristiano Ronaldo sa nemýlil - 1:0. Po necelej štvrťhodine hry bolo už 2:0, keď sa na hranici šestnástky dostal k lopte nekrytý Ronaldo a s prehľadom zaznamenal svoj 10. gól v 10. zápase Ligy majstrov v tejto sezóne. Hostia neboli do počtu, ale v úvode nevyužili dve gólové šance. Najskôr Robben z päťky neusmernil medzi žrde ideálnu prihrávku od Alabu z ľavej strany, a po Gomezovej strele spoza šestnástky zobral Riberymu gól z kopačky v poslednom momente dôsledný Khedira. Lenže v 26. minúte po Kroosovom centri do šestnástky zastavil Pepe Gomeza len za cenu faulu a následnú penaltu s dávkou šťastia premenil Robben - 2:1. Ešte v prvom polčase mohol zmeniť skóre Benzema, ktorý obišiel Boatenga, ale jeho technická strela tesne "lízala" žrď. Na druhej strane Gomez v dobrej pozícii trafil len nohu Casillasa a gólom neskončil ani priamy kopy Robbena spoza šestnástky.

Druhá polovica duelu bola na gólové príležitosti skromnejšia. Na nebezpečnú hlavičku Gomeza, odpovedal na opačnej strane krížnou strelou Benzema, ale Neuer bol na mieste. Oba tímy hrali opatrnejšie, tempo hry pokleslo a hráčom už chýbala aj dynamika z prvého polčasu. Domácim sa nedarilo skórovať ani z priamych kopov, ktorú sú inak silnou zbraňou Portugalčana Ronalda. V jednom prípade však minul bránu a dvakrát jeho pokus spoľahlivo ukryl do "klbka" nemecký gólman. Až v 86. minúte sa po Robbenovej prihrávke na podnose dostal do čistej gólovej šance Gomez, ale 12-gólový kanonier zaváhal so zakončením a defenzíva bieleho baletu jeho pokus napokon zablokovala. Na rad tak prišlo predĺženie 2 x 15 minút.

V úvodnej štvrťhodinke nadstaveného času už obe strany vyčkávali na chybu súpera. Snažili sa hrať v pomalšom tempe do nohy, no bez ochoty riskovať. Real mal síce loptu častejšie pod kontrolou, ale vyloženú gólovú príležitosť si nikto nevytvoril. Aj v druhom pätnásťminútovom predĺžení pokračovala "šachová partia", na rad tak prišiel jedenástkový rozstrel, ktorý býva silnou stránkou nemeckého futbalu. A hneď v prvých dvoch pokusov v sérii gólman Neuer chytil strelu Ronalda k žrdi a po tom do rovnakej strane aj pokus od Kaka.  Lenže v tretej sérii nedal Kroos a domáci ožili, vzápätí Casillas reflexívne chytil nepresvedčivú penaltu Lahmovi. Domáci Sergio Ramos však prekopol a Schweinsteiger posunulu Bayern do domáceho finále.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok