Babišovi kauzy nepoškodili. Získal by toľko ako súperi dohromady

TA3 TASR
5.12.2019 12:58

Voľby v Česku by v súčasnosti vyhralo hnutie ANO so ziskom 30,5 percenta hlasov, nasledovali by Piráti a ODS, ktorí by dostali rovnako po 12,5 percenta hlasov. Do Poslaneckej snemovne, dolnej komory českého parlamentu, by sa nedostalo hnutie Trikolóra ani Zelení.

Babišovi kauzy nepoškodili. Získal by toľko ako súperi dohromady
TASR/Michal Svítok

Ukázal to volebný prieskum spoločnosti Median uskutočnený v novembri, údaje z neho citoval spravodajský portál Novinky.cz. Od posledného prieskumu Medianu zostala priazeň voličov vládneho hnutia ANO aj opozičnej Pirátskej strany bez zmien, a to napriek mohutným demonštráciám proti premiérovi Andrejovi Babišovi a napriek personálnym sporom vo vnútri Pirátskej strany.

V novembri sa vyrovnali preferencie Občianskej demokratickej strany a Pirátov, oba politické subjekty by dosiahli vo voľbách spomínaných 12,5 percenta. Rovnaký výsledok 7,5 percenta by mali tiež Sloboda a priama demokracia Tomia Okamuru, vládni sociálni demokrati (ČSSD) a komunisti (KSČM). Práve SPD je stranou s najvýraznejším oslabením voličskej priazne od volieb v roku 2017, keď získala 10,6 percenta hlasov, píšu Novinky.cz.

Do Poslaneckej snemovne by sa podľa prieskumu nedostalo konzervatívne pravicové hnutie Trikolóra, ktoré tento rok v júni založil Václav Klaus mladší po svojom vylúčení z ODS, a ani Zelení, ktorí bývajú v posledných rokoch najúspešnejší v Prahe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok