V príprave prehra tímu SR "21" s českými rovesníkmi

SITA, TA3
25.4.2012 22:13

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí na ihrisku NTC SFZ v Senci s českými rovesníkmi 1:2 (0:1). Hrdinom stretnutia pri Slnečných jazerách sa stal útočník Viktorie Plzeň Tomáš Wágner, ktorý strelil obidva góly hostí, ten druhý z pokutového kopu.

Za mladých Slovákov skorigoval až v nadstavenom čase druhého dejstva Richard Lásik, ktorý zblízka dokopol loptu do českej siete po priamom kope ďalšieho striedajúceho futbalistu v domácom drese Milana Lalkoviča. V predchádzajúcom vzájomnom súboji sa zrodila pred necelým rokom 27. apríla 2011 v českých Šardiciach remíza 2:2, tentoraz ťahali Slováci za kratší koniec.

Pre zverencov trénera SR "21" Ivana Galáda to bola generálka na blížiace sa dve vystúpenia v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia v Izraeli. Na slovenskú "dvadsaťjednotku" čaká v júni dôležitý dvojzápas proti Rumunsku (1. 6. v Michalovciach a 5. 6. na súperovej pôde) v 9. kvalifikačnej skupine. Mladí Slováci figurujú v kontinentálnej eliminácii s 9 bodmi na 2. mieste (odohrali štyri duely) za Francúzskom, ktoré získalo zatiaľ plný počet 15 bodov.

Český výber do 21 rokov, ktorý vedie z lavičky kouč Jakub Dovalil, je s 10 bodmi zo štyroch stretnutí lídrom "svojej" 3. kvalifikačnej skupiny, druhý v poradí Wales má rovnako desať bodov, ale až zo šiestich zápasov. Najbližšie sa Česi v kvalifikácii stretnú 1. júna 2012 v Jablonci nad Nisou s Čiernou Horou. 

Výsledok - streda:
Slovensko "21" - Česko "21" 1:2 (0:1) - hralo sa v Senci
Góly: 90.+ Lásik - 43. a 50. T. Wágner (druhý z pok. kopu), ŽK: 58. Paur, 78. Šimonek, 81. T. Košút, 84. Lásik (všetci SR "21"), rozhodovali: Andó-Szabó (Maď.) - Mókoš, Sluk (obaja SR), 1132 divákov 
Zostavy: 
Slovensko "21": P. Bajza (46. Šulla) - Habánek (60. Lásik), T. Košút, L. Štetina, Kolčák - J. Vavrík (73. Šimonek), J. Greguš (46. Lalkovič) - Mikovič (46. P. Mazan), Paur, S. Štefánik - Guba (46. Szarka) 
Česko "21": Koubek (46. Valeš) - Lecjaks, Frydrych (62. Pázler), M. Štěpánek, Nitrianský (46. M. Kysela) - Hanousek, Kopic, Daníček (46. D. Pavelka), Kopic (46. F. Novák), Hora - Vůch, Wágner (69. Tecl) 

Prvý výraznejší moment v stretnutí pri Slnečných jazerách prišiel až v 24. min zásluhou hosťujúceho mužstva. Kapitán Lecjaks zahral priamy kop a stopér Frydrych hlavičkoval vedľa Bajzovej bránky. Hernú i kombinačnú prevahu futbalistov Česka okorenil krátko pred odchodom do kabín vedúci gól. V 43. min presný center Kopica zužitkoval Wágner - 0:1. 
Tréneri oboch tímov pristúpili cez polčasovú prestávku k viacerým zmenám v zostave. Tie na začiatku druhého dejstva viac prospeli mladým českým hráčom. Maďarský hlavný arbiter Andó-Szabó nariadil pokutový kop, ktorý strelecky disponovaný Wágner v 50. min premenil - 0:2. Slováci sa snažili odpovedať, hru oživili v ofenzíve najmä Lalkovič a Szarka, ale presný zásah dlho neprichádzal. Hostia naďalej pôsobili lepším dojmom a kontrolovali svoj dvojgólový náskok. Napokon sa mladí Slováci dočkali aspoň kontaktného gólu. V nadstavenom čase druhej časti zahral priamy kop legionár z FC Chelsea Lalkovič a hráč MFK Ružomberok Lásik zblízka stanovil konečný výsledok - 1:2. 

Hlas:
Ivan Galád (tréner SR "21"): "Tento zápas proti Česku nám ukázal, že bolo veľmi dôležité ho odohrať. Určite nie som spokojný s výkonom mojich zverencov ani s výsledkom. V stretnutí sme sa dopustili viacerých chýb, ktorých sa musíme vyvarovať v blížiacich sa kvalifikačných dueloch. Nebudem hráčov kritizovať, urobíme však všetko preto, aby sme sa poučili z tohto duelu.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok