Doprastav nevyužil prvý majstrovský mečbal

SITA, TA3
25.4.2012 22:11

Volejbalistky VK Doprastav Bratislava nevužili prvú možnosť ukončiť sériu o majstra Slovenska, keď v stredajšom treťom finálovom zápase prehrali s obhajkyňami titulu z predchádzajúcich dvoch sezón Sláviou EU Bratislava 1:3. Štvrtý zápas série na tri víťazstvá je na programe v ŠH Mladosť v piatok 27. apríla o 17.00 h.

Výsledok - tretí zápas finále:
VK Doprastav Bratislava - VK Slávia EU Bratislava 1:3 (-22, 22, -19, -19) - stav série na tri víťazstvá 2:1
118 min, rozhodovali: Dovičovič a Fatrdla, 400 divákov

Prvý set s výnimkou úvodných lôpt patril hostkám. Slávistky sa odvážne pustili do súperiek a tie akoby zrazu nevedeli, čo majú hrať. „Vysokoškoláčky“ poľahky dotiahli úvodné dejstvo k víťazstvu 25:22 a ujali sa vedenia 1:0. Doslova hojdačková bola druhá hra. Domáce viedli 9:4, prehrávali 13:17, ale po poslednej lopte sa tešili z výsledku 25:22 tentoraz v ich prospech, ktorý znamenal vyrovnanie na 1:1. Zverenky trénera Martina Hančíka zdvihli hlavy a tretí set sa hral podľa ich taktovky. Po oduševnenom výkone ho vyhrali jasne 25:19 a viedli 2:1. Dramatické štvrté dejstvo bolo hrou o každý bod. Na začiatku druhej polovice odskočili slávistky na rozdiel troch bodov a to sa ukázalo ako rozhodujúce. Doprastaváčky už nedokázali náskok súperiek zmazať, hostky vyhrali 25:19, celý zápas 3:1 a znížili stav série zo svojho pohľadu na 1:2.

Hlasy trénerov:
Eva Koseková (Doprastav): „Začali sme nervózne. Slávistky išli od prvej lopty naplno. Rozdiel bol v kvalite útoku, my sme v tejto činnosti mali veľké problémy. Súperkám však vychádzala aj obrana, vychytali v poli neskutočné lopty. Ideme do ďalšieho zápasu naplno.“
Martin Hančík (Slávia EU): „Hrali sme uvoľnenejšie ako Doprastav. Potvrdilo sa, že urobiť posledný krok býva naozaj najťažšie, my sme to súperkám dnes nedovolili. Dievčatá veľmi bojovali. Vychádzal nám protiútok stredom siete aj obrana. Verím, že doma stav série vyrovnáme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok