Developer kúpil areál bývalého závodu Palma. Má veľké plány

TA3 SITA
3.12.2019 09:31

Developerská spoločnosť Corwin odkúpila bývalý výrobný areál Palmy v Bratislave. Ako ďalej vyplýva zo zverejnených informácií, transakcia bola realizovaná v priebehu októbra. Budúcu podobu územia určí štúdia rozvoja od kodanského ateliéru Gehl Architects.

Developer kúpil areál bývalého závodu Palma. Má veľké plány
TASR/Martin Baumann

„Zo strany Corwin pôjde o významnú investíciu, ktorej výsledkom bude zásadné zlepšenie kvality života nielen tohto územia, ale aj jeho okolia. Od štúdie tak významného ateliéru očakávame aj zvýšenie kvality diskusie o urbanistickom rozvoji celej lokality,“ uviedol v tlačovej správe projektový manažér Corwin Filip Gulan.

01062018-park-nova-cvernovka-4528648_ac1100ae-2244-bd64.jpg

Developer tak chce prispieť k transformácii ďalšieho zo zanedbaných bratislavských brownfieldov na kvalitné priestranstvo. Jeho veľkým benefitom bude dobrá dostupnosť aj vďaka existujúcej električkovej trati. Obrovský rozvojový potenciál má cyklodoprava ale aj železnica. „Rovnako ako náš susedný projekt Guthaus, aj areál Palmy je vhodný priestor, ktorého budúci obyvatelia či nájomcovia budú môcť využívať výhody dobrej občianskej vybavenosti, ako aj verejného dopravného napojenia. Viac však budeme môcť povedať až po dokončení štúdie rozvoja od Gehl Architects,“ uzatvoril Gulan.

Slovenský developer Corwin pôsobí na trhu od roku 2010. Do jeho portfólia patria bytové a kancelárske projekty, konkrétne napríklad projekty Dúbravy, Einpark Rezidencia, Záhrady Devín a Rinzle. Prvou zahraničnou investíciou spoločnosti je obytný súbor Kvartet, ktorého výstavba by mala začať v prvej polovici roka 2020 v slovinskom hlavnom meste Ľubľana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok