Kukláči zasiahli v sídle spoločnosti Tipos, zadržali jej šéfa

TA3 SITA
26.11.2019 09:39

Kukláči z NAKA zasiahli v sídle národnej lotériovej spoločnosti Tipos v Bratislave. Malo by ísť o legalizáciu príjmov z trestnej činnosti cez štátnu akciovku. NAKA zároveň zadržala šéfa spoločnosti Jána Barcziho.

Zásah potvrdila polícia

Zásah v národnej lotériovej spoločnosti Tipos potvrdila aj Polícia Slovenskej republiky. Ako informovala prostredníctvom sociálnych sietí, v Bratislave Národná kriminálna agentúra vykonáva v štátnej firme zaisťovacie úkony. Podľa polície ide o úvodné štádium trestného konania a k priebehu jednotlivých procesných úkonov v súčasnosti nie je možné poskytnúť viac informácií. „Akonáhle to procesná situácia dovolí, poskytneme bližšie informácie,“ informuje Polícia SR.

Jediným akcionárom Tiposu je pritom štát prostredníctvom ministerstva financií. Rezort tvrdí, že je situáciou v národnej lotériovej spoločnosti znepokojené. „Ministerstvo financií SR bude čakať na výsledok vyšetrovania. S ohľadom na priebeh vyšetrovania sa nebude k tejto téme momentálne vyjadrovať,“ uviedol rezort financií vo svojom vyhlásení.

Obsadili budovu v Bratislave

Na zásah NAKA v Tipose upozornil v utorok portál Aktuality.sk. Polícia podľa neho obsadila budovu firmy v Bratislave, kde vyšetruje takzvanú legalizáciu príjmov z trestnej činnosti cez štátnu akciovku. NAKA zadržala aj šéfa štátnej akciovky Jána Barcziho. Pred Tiposom bolo minimálne šesť áut. Podľa očitých svedkov vošlo do budovy približne 30 policajtov s páskami NAKA.

Zásah podľa informácií Aktuality.sk nesúvisí len s kauzou prelievania peňazí cez pasívne hráčske kontá na súkromné účty v banke. Spája sa aj s čudným zamestnávaním neznámeho asistenta, ktorého si pod seba dosadil práve riaditeľ Barczi, či s podozrivými zmluvami. Polícia preveruje, prečo Tipos umožnil hráčom preposielať peniaze z hráčskych kont na súkromné účty bez toho, aby riadne stávkovali a či nebol národný lotériový gigant zneužívaný na pranie špinavých peňazí. Fakt, že NAKA urobila zásah priamo v akciovke znamená, že už začala trestné stíhanie vo veci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok