Real Madrid útočí tento rok na piatu trofej, zabojuje o ňu v Abú Zabí

TA3 TASR
15.12.2017 22:34

Real Madrid sa v prípade úspechu vo finále majstrovstiev sveta klubov Medzinárodnej futbalovej federácie stane druhým trojnásobným víťazom podujatia. Možnosť vyrovnať domáceho rivala FC Barcelona bude mať proti Gremiu Porto Alegre v sobotu v Abú Zabí.

Barcelončania sa radovali v rokoch 2009, 2011 a 2015. Real triumfoval v rokoch 2014 a 2016 a môže sa stať prvým úspešným obhajcom trofeje. V tomto roku by to pre zverencov Zinedinea Zidanea bola piata trofej po najvyššej španielskej súťaži, španielskom Superpohári, Lige majstrov a európskom Superpohári.

"Oboznámil som sa s Gremiom, sledoval som dosť jeho stretnutí. Nie je mi však úplne známa momentálne úroveň brazílskej ligy. Gremio je silné mužstvo a odohrá dobrý zápas. Bude to náročné, tak ako my si zaslúžilo postúpiť do finále. Chcú zvíťaziť rovnako ako my, takže to nebude jednoduché," citovala francúzskeho trénera Realu oficiálna webstránka FIFA. Zidane čaká, či sa do soboty stihne zotaviť stopér a kapitán Sergio Ramos.

Úradujúci juhoamerický šampión sa môže stať štvrtým brazílskym víťazom MS klubov po Corinthianse (2000, 2012), Sao Paule (2005) a Internacionale (2006). Podarí sa mu to, pokiaľ zastaví suverenitu európskych zástupcov v uplynulých štyroch rokoch, z ktorých trikrát triumfoval Real alebo FC Barcelona.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok