O slobodu treba stále bojovať, tvrdí Danko. Kritizoval aj médiá

TA3 TASR
17.11.2019 20:37

Sloboda je najvyššia hodnota, musíme ju chrániť a bojovať o ňu každý deň. Vyhlásil to predseda parlamentu Andrej Danko v príhovore pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie. Poukázal aj na úlohu médií, kritizoval ich, že nie vždy šíria pravdu.

O slobodu treba stále bojovať, tvrdí Danko. Kritizoval aj médiá
facebook.com/Andrej Danko

"Pred tromi desiatkami rokov sme ju vybojovali na našich uliciach. Napriek tomu ju musíme chrániť a bojovať o ňu, a to každý deň," povedal s tým, že sloboda neexistuje bez zodpovednosti. Treba podľa neho do spoločnosti vrátiť pokoru, ako aj dialóg medzi politikmi, médiami či občanmi.

"Vráťme medzi seba zdravé uvažovanie a súdnosť. Zabudnime na emócie. Hovorme si navzájom pravdu, ale bez urážok a vzájomnej antipatie. Byť slušný, to neznamená druhého verejne pošpiniť, znevažovať. Chyby robíme všetci. Preto táto výzva. Všetci chceme žiť a vychovávať svoje deti na Slovensku. Preto nastal čas na národné zmierenie," skonštatoval Danko. Danko v príhovore kritizoval niektoré "novodobé" médiá, odmieta, aby slúžili len Západu. Kým v minulosti médiá ovládali komunisti, v súčasnosti sú to oligarchovia, poukázal. Tvrdí, že viaceré "stranícke" denníky a televízie nemajú záujem šíriť pravdu a treba s tým bojovať.

"Počas bývalého režimu sme boli svedkami názorovej totality a cenzúry v rôznych straníckych médiách. Žiaľ, dnes po 30 rokoch od zmeny režimu, sme na tom podobne. Dnes ovládajú médiá oligarchovia, už to nie sú komunisti. Dnes máme niekoľko straníckych denníkov a televízií, a tieto nemajú záujem šíriť pravdu. Často ony rozhodujú, aká pravda je. Musíme s tým bojovať," uviedol Danko s tým, že aj na sociálnych sieťach sa často šíri nenávisť a klamstvá, ktoré sa schovávajú za falošné identity a slobodu prejavu. Danko vyjadril v príhovore úctu a vďaku všetkým, ktorí sa nebáli prejaviť svoj občiansky postoj v roku 1989.

"Vráťme medzi seba zdravé uvažovanie a súdnosť. Zabudnime na emócie. Hovorme si navzájom pravdu, ale bez urážok a vzájomnej antipatie. Byť slušný, to neznamená druhého verejne pošpiniť, znevažovať," uviedol v príhovore Andrej Danko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok