Výzvy aj pokles životnej úrovne. Koalícia spomína na November

TA3 TASR
17.11.2019 18:58

Zmena po Novembri '89 priniesla nové výzvy, slobodu si treba vážiť a pristupovať k nej zodpovedne. Aj takto reagovali predstavitelia koaličných politických strán na 30. výročie Nežnej revolúcie. Na sociálnych sieťach pripomenuli odkaz novembrových udalostí.

Výzvy aj pokles životnej úrovne. Koalícia spomína na November
TASR/Martin Baumann

Fico: Médiá sú jednostranné

"Aj keď s pádom železnej opony spájali občania túžbu po lepšom živote, netreba si zakrývať oči pred tým, že transformácia spoločnosti znamenala pre milióny občanov pokles životnej úrovne a pre státisíce z nich prepad do pásma chudoby, z ktorého sa postupne začali dostavať až po roku 2007," podotkol predseda Smeru-SD Robert Fico.

Súčasné médiá sú podľa jeho slov plné jednostranných informácií nekriticky oslavujúcich význam Novembra. Zdôraznil presvedčenie, že politické práva môžu byť v plnej miere využívané iba za predpokladu, že občanom bude poskytnuté široké sociálne práva.

Nové výzvy aj spoločenská zmena

November '89 si pripomenul aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár. "Bez akéhokoľvek pátosu môžem povedať, že zo dňa na deň sa všetko od základov zmenilo. Nová politicko-spoločenská realita priniesla nové výzvy," skonštatoval. Zároveň zdôraznil potrebu vážiť si získanú slobodu.

"Sedemnásteho novembra 1989 som sa tešil na slobodu a otvorenie hraníc. Po 30 rokoch ale môžem tvrdiť, že sloboda nie je bezbrehá a nie je správne len tak niekoho urážať, najmä v internetovom priestore, kde je určitá anonymita," skonštatoval predseda SNS Andrej Danko. Upozornil na to, že popri slobode a práve je tiež povinnosť rešpektovať aj práva iného. "V mene liberalizmu si nemôžeme myslieť, že sloboda znamená, že sa môže všetko," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok