The New York Times ostáva už piatu generáciu v rukách jednej rodiny

TA3 TASR
14.12.2017 22:37

Doterajšieho vydavateľa renomovaného amerického denníka The New York Times nahradí od 1. januára 2018 jeho syn, informovali vo štvrtok zdroje vydavateľstva periodika v New Yorku. Namiesto Arthura Sulzbergera Jr. (66) sa vydavateľom mienkotvorného denníka stane jeho syn Arthur Gregg Sulzberger (37).

The New York Times ostáva už piatu generáciu v rukách jednej rodiny
SITA/AP

Táto personálna zmena súčasne znamená, že vedenie periodika zostane od jeho kúpy Adolphom Ochsom v roku 1896 už v piatej generácii v rukách tej istej rodiny. Budúci vydavateľ neočakáva žiadne hektické zmeny aktivít a považuje sa podľa vlastných slov za nekompromisného podporovateľa žurnalistickej misie tejto inštitúcie, ktorým zostane i v novej funkcii.

Arthur Gregg Sulzberger prišiel do periodika v roku 2009 a pred asi rokom sa stal zástupcom vydavateľa. Má za sebou štúdium na uznávanej Brown University v Providence, kde pôsobil v tamojšom Providence Journal podobne ako v Oregoniane ako reportér. Neskôr sa stal vedúcim kancelárie The New York Times v Kansas City. V uplynulých rokoch sa veľkou mierou podieľal na digitálnej premene periodika.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok