Sudkyňa z Kočnerovej Threemy čelí disciplinárnemu návrhu

TA3 TASR
13.11.2019 19:00

Predsedníčka Súdnej rady Lenka Praženková podala návrh na začatie disciplinárneho konania voči sudkyni Okresného súdu Bratislava I Miriam Repákovej. Tá požiadala o prerušenie výkonu funkcie koncom októbra. Informovala o tom hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady Veronika Müller.

Praženková podáva podnet, pretože vidí "závažný dôvod v osobnej integrite danej sudkyne". Repáková sa podľa nej mala možnosť vyjadriť k veci, ktorá podľa Praženkovej "závažným spôsobom narúša dôveryhodnosť justície". Avšak tak neurobila, čo považuje predsedníčka súdnej rady za porušenie povinnosti sudcu spĺňať predpoklady sudcovskej spôsobilosti, ktorými sú morálny štandard a integrita sudcu.

"Napriek tomu sudkyňa dostatočne nevysvetlila závažné informácie o jej možnom konaní, nezlučiteľnom so spĺňaním predpokladov sudcovskej spôsobilosti," dopĺňa stanovisko Praženkovej. Sudkyňa Repáková, ktorá figurovala v komunikácii Mariana Kočnera, požiadala o prerušenie výkonu funkcie sudcu koncom októbra. Repáková rozhodovala v spore o Technopol Servis.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok