Weinstein bol nočnou morou Salmy Hayekovej. Hrozil jej smrťou

TA3 TASR
14.12.2017 10:00

Salma Hayeková, herečka mexického pôvodu, bola tiež - podľa vlastných slov - obeťou Harveyho Weinsteina, známeho filmového producenta, ktorý čelí niekoľkým obvineniam zo sexuálneho zneužívania.

Weinstein bol nočnou morou Salmy Hayekovej. Hrozil jej smrťou
SITA/AP

Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na denník New York Times. Hayeková (51) priznala, že Harvey Weinstein bol aj jej nočnou morou, pričom opísala desiatky prípadov, keď ju nútil k sexuálnemu kontaktu. Na jej odmietnutie údajne reagoval nahnevane a násilnícky. "Nemyslím si, že by existovalo niečo iné, čo by nenávidel viac než slovo 'nie'," vyhlásila. Raz sa jej dokonca vyhrážal smrťou, uviedla pre denník herečka.

O Weinsteinovom správaní Hayeková slov roky mlčala. Prehovoriť sa rozhodla po tom, ako niekoľko žien vznieslo voči nemu podobné obvinenia, ktoré mali rôzny charakter: od sexuálneho zneužívania až po znásilnenie.


Hollywoodsky magnát následne dostal výpoveď z producentskej spoločnosti, ktorú spoluzakladal a boli mu odobrané rôzne významné ocenenia. Weinstein sa k nevhodnému sexuálnemu správaniu priznal, no obvinenia zo znásilnenia alebo vynúteného pohlavného styku však popiera. Od prepuknutia škandálu začiatkom októbra tohto roku Weinsteina obvinilo už viac ako 80 žien.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok