SNS postavia do prezidentských volieb vlastného kandidáta, oznámil Danko

TA3 TASR
9.12.2017 13:32

Slovenská národná strana bude mať v prezidentských voľbách vlastného kandidáta. Povedal to Andrej Danko po rokovaní rozšíreného Predsedníctva SNS v Oponiciach.

Andrej Danko však konkrétny zatiaľ nechcel byť. "Viem však o ľuďoch s charizmou, ktorí by boli vhodnými kandidátmi," povedal predseda SNS na tlačovej konferencii. Potvrdil tiež, že SNS pôjde samostatne aj do komunálnych volieb. Rozšírené predsedníctvo SNS hodnotilo aj výsledky volieb do VÚC. Rozhodlo, že v januári dôjde k zmenám na postoch niekoľkých okresných predsedov.

Zmeny by sa podľa Danka mali týkať zhruba desiatich okresov. "Ide o miesta, kde som bol zbytočne súcitný pre históriu strany," uviedol Danko. SNS má byť podľa jeho slov ambicióznejšia, pretože "o jej politiku je záujem". Byť vo vláde so Smerom-SD a Mostom-Híd je podľa neho veľkou školou. Danko by chcel z politiky "odohnať šialencov a polobláznov". Zvažuje z nej aj odchod, ak by sa mu to nepodarilo.

K prezidentským voľbám sa v piatok vyjadril aj premiér Robert Fico (Smer-SD). Potvrdil, že kandidovať nebude. Súčasný prezident SR Andrej Kiska zverejní rozhodnutie o tom, či bude opätovne kandidovať na túto funkciu, najneskôr do septembra 2018.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok