Harabin sa vracia do politiky, do volieb ide so stranou Vlasť

TA3 SITA TASR
1.10.2019 12:18

Bývalý minister spravodlivosti za éry Vladimíra Mečiara, exšéf justície a neúspešný prezidentský kandidát Štefan Harabin informoval, že so svojou novou stranou Vlasť ide do volieb. "Strana Vlasť, to je poriadok, to je zákon, to je právo, to je spravodlivosť pre všetkých," zdôraznil Harabin.

Harabin sa vracia do politiky, do volieb ide so stranou Vlasť
SITA

Štefan Harabin vstupuje do vrcholovej politiky. V najbližších parlamentných voľbách bude kandidovať ako volebný líder strany Vlasť. Harabin to povedal novinárom na tlačovom brífingu. Vo svojom prejave kritizoval predsedu Smeru-SD Roberta Fica, predsedu NR SR Andreja Danka (SNS), exprezidenta Andreja Kisku (Za ľudí), lídra Spolu-OD a poslanca NR SR Miroslava Beblavého, ako aj predsedu koaličného Mosta-Híd Bélu Bugára. Vládnuť si vie predstaviť s každým, kto bude dodržovať jeho program.

V tlačovom vyhlásení Harabin menoval ako problémy Slovenska korupciu, chudobu, stav zdravotníctva a školstva. "Ako sudca so 40-ročnou praxou to vidím každý deň, ale nikdy, skutočne ešte nikdy to nemalo také obludné rozmery: zlodeji, kšeftári a skorumpovaná politická kasta ukradli našu vlasť," uviedol. Harabin po vyhlásení odmietol odpovedať na akékoľvek ďalšie otázky novinárom z dôvodu, že ho televízia neprenášala naživo. Sudca NS SR tak neodpovedal na otázku, kto jeho stranu financuje, ani kto budú jeho spolukandidáti.

Sudca NS nedávno opäť ašpiroval na post šéfa Najvyššieho súdu, neskôr kandidatúru stiahol. V marci zas neúspešne kandidoval na post prezidenta, nedostal sa však do druhého kola. Pokiaľ bude Harabin súčasťou kandidačnej listiny strany, automaticky mu zanikne výkon povolania sudcu. Rozhodli o tom totiž poslanci novelizáciou zákona o sudcoch a prísediacich, ktorý dostal aj označenie Lex Harabin. V prípade, že sa sudcovia budú uchádzať o dôveru občanov v parlamentných voľbách alebo vo voľbách do európskeho parlamentu, nebude im už stačiť dočasné pozastavenie výkonu povolania. Mandát im automaticky zanikne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok