Británia a Európska komisia dosiahli dohodu o podmienkach Brexitu

TA3 TASR
8.12.2017 07:59

Británia a Európska komisia dosiahli v Bruseli dohodu o podmienkach vystúpenia krajiny z Európskej únie. Oznámili to predstavitelia Európskej komisie, informovala agentúra DPA.

Predstavitelia britskej vlády a Európskej komisie (EK) v piatok dosiahli v Bruseli prvý prelom v otázke dohody o podmienkach vystúpenia Spojeného kráľovstva z Európskej únie. Na spoločnej tlačovej konferencii to oznámili britská premiérka Theresa Mayová a predseda EK Jean-Claude Juncker. V rokovaniach podľa nich došlo k dostatočnému posunu, čo vydláždilo cestu k ďalším rozhovorom o budúcich vzťahoch medzi Britániou a Európskou úniou, informoval spravodajský portál stanice BBC. Podľa agentúry AP odporučila EK rozšírenie dialógu o otázky budúcich vzájomných vzťahov a obchodných stykov.

Mayová uviedla, že rokovanie bolo "extrémne náročné", pričom na oboch stranách došlo ku kompromisom, dodáva spravodajská stanica Sky News. Premiérka vyhlásila, že dohoda o brexite zabezpečí práva pre tri milióny občanov EÚ žijúcich v Británii, ktorí podľa nej "budú môcť naďalej viesť život ako v zahraničí".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok