Ukončili vyšetrovanie vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice

TA3 SITA TASR
23.9.2019 14:17

Vyšetrovateľ pristúpil k ukončeniu vyšetrovania v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Obhajobe dal lehotu od 30. septembra do 4. októbra na oboznámenie sa s výsledkami vyšetrovania. Informoval o tom Marek Para, ktorý obhajuje Mariana Kočnera obvineného pre údajnú objednávku tejto vraždy. Úrad špeciálnej prokuratúry potvrdil, že v súčasnosti sa procesné strany v prípade vraždy novinára oboznamujú s vyšetrovacím spisom. „Disponujeme informáciou, že prebieha oboznamovanie sa s výsledkami vyšetrovania," uviedla Jana Tökölyová, hovorkyňa úradu. Prokuratúra už v závere leta avizovala, že obžaloby by mohli byť podané na jeseň tohto roka.

Policajný vyšetrovateľ ešte 8. marca vzniesol obvinenie voči Kočnerovi z objednávky vraždy. Obvinený je momentálne vo väzbe v prípade miliónových zmeniek, ktorý sa už prejednáva pred súdom. V prípade vraždy novinára a jeho partnerky Martiny Kušnírovej čelia obvineniu aj Tomáš Szabó, Miroslav Marček a Alena Zsuzsová. Pôvodne obvinený Zoltán Andruskó bol vyčlenený na samostatné konanie a v prípade vystupuje ako svedok.

Dvojnásobná vražda investigatívneho novinára a jeho snúbenice na konci zimy v roku 2018 otriasla Slovenskom. Nasledovali protesty, ktoré viedli k rekonštrukcii vlády aj vedenia polície, vrahovia a prípadný objednávateľ však stále nie sú potrestaní.

Vyšetrovateľ ešte 8. marca vzniesol obvinenie voči Marianovi Kočnerovi z objednávky vraždy. V prípade čelia obvineniu aj Tomáš Szabó, Miroslav Marček a Alena Zsuzsová. Pôvodne obvinený Zoltán Andruskó bol vyčlenený na samostatné konanie a v prípade vystupuje ako svedok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok