Vojakov ocenili minister aj premiér, pripomenuli si Štefánika

TA3 TASR
22.9.2019 12:36

Profesionálni vojaci si spolu s verejnosťou pripomenuli Deň Ozbrojených síl Slovenskej republiky už tradične 22. septembra v Brezovej pod Bradlom. Vojakov ocenil minister obrany Peter Gajdoš, prihovoril sa im aj premiér Peter Pellegrini.

Vojakov ocenili minister aj premiér, pripomenuli si Štefánika
SITA/Martin Medňanský

"Stav ozbrojených síl je výsledkom spoločnej práce. Každý z nás je dielikom obrovskej mozaiky, ktorá je výnimočná svojou rôznorodosťou, no zároveň musí každá časť do seba zapadať, inak by naše ozbrojené sily nedokázali fungovať ako celok," uviedol pred vojakmi minister obrany.

"Tento dátum pripomína všetkým vojakom odhodlanie, vysokú morálku a statočnosť ich predchodcov, slovenských dobrovoľníkov z meruôsmich rokov. Ak hovoríme o hrdinoch z roku 1848, musíme spomenúť aj Milana Rastislava Štefánika. Ten svojimi činmi ukázal, že ich obeť nebola márna a ich sen pretavil na skutočnosť," poznamenal Pellegrini. Program sa začal pietnym aktom pri Mohyle M. R. Štefánika na Bradle, pokračoval pri Pamätníku hurbanovských bojov na Prietržskej ceste. Oficiálny program na námestí M. R. Štefánika v Brezovej pod Bradlom otvoril prelet stíhacích lietadiel MiG-29.

Verejnosť sa mohla tešiť na showprogram Čestnej stráže OS SR, ukážky Vojenskej polície a jej kynológov, boj zblízka, ako aj hudobné vystúpenia a vystavenú vojenskú techniku a zbrane. Na zabezpečení osláv Dňa Ozbrojených síl SR sa podieľalo viac ako 300 profesionálnych vojakov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok