Chceli sme vás zabiť, prepáčte. Černák sa ospravedlnil Volzovej

TA3 SITA
20.9.2019 13:57

Na doživotie odsúdený Mikuláš Černák sa pred senátom súdu ospravedlnil Silvii Volzovej, ktorá figuruje ako poškodená v kauze prípravy jej vraždy. Urobil tak na konci jej svedeckého výsluchu. Černák mal pred 20 rokmi prijať objednávku na Volzovej likvidáciu.

"Chcem sa ospravedlniť, že sme vôbec prijali takúto objednávku a zamýšľali sa nad tým," uviedol. K výpovedi Volzovej sa mali možnosť vyjadriť postupne všetci obžalovaní. Tými sú okrem Černáka Miloš Kaštan, ktorý rovnako ako on priznal vo veci vinu, Róbert Lališ a exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko. Posledne menovaná dvojica svoju vinu popiera.

Pavol Rusko v súvislosti s výpoveďou Volzovej povedal, že vo viacerých bodoch je nepravdivá. Viaceré jeho otázky ako aj otázky jeho obhajcov na poškodenú prokuratúra alebo jej splnomocnenec namietali. Podľa nich sa totiž netýkali roku 1997, v ktorom podľa obžaloby došlo k objednávke vraždy, ale roku 1998 a kauzy Gamatex. Tá je spojená s kauzou miliónových zmeniek, v prípade ktorých je Pavol Rusko tiež obžalovaný. Súd dal námietkam vo viacerých prípadoch za pravdu. V poobedňajších hodinách pokračuje pojednávanie vzájomnými vyjadreniami obžalovaných k ich výpovediam.

Pavol Rusko obvinenie odmieta. Vo svojej výpovedi pred súdom v máji pripomenul, že akúkoľvek zmenu vo vlastníckej štruktúre spoločnosti Markíza Slovakia, ktorú v roku 1997 spoluvlastnil s Volzovou, musela odobriť licenčná rada. Ak by, ako sa tvrdí v obžalobe, Volzovú niekto prinútil prepísať na neho jej podiel a následne by ju zlikvidoval, rada by ju nemohla vypočuť. To totiž podľa neho prikazoval zákon. V tom prípade by spoločnosť mohla prísť o vysielaciu licenciu. Týmto je podľa neho vyvrátený argument obžaloby, že by z jej smrti mal finančný prospech. "To nemá žiadnu logiku, to by som musel byť psychicky chorý," skonštatoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok