Účasť v Lige majstrov si na poslednú chvíľu zabezpečilo kvarteto tímov

TA3 TASR
6.12.2017 11:18

Futbalisti Manchestru United si zahrajú osemfinále Ligy majstrov 2017/2018. Postup z A-skupiny spečatili po domácej výhre 2:1 nad CSKA Moskva. Medzi elitnú šestnástku sa kvalifikovali aj Juventus Turín, FC Bazilej a AS Rím, ktorý doma zvíťazil nad Karabachom a vyhral B-skupinu.

Manchester United zvrátil priebeh stretnutia

Červení diabli prehrávali po prvom polčase na domácom štadióne s CSKA Moskva, ktorý ešte držal nádej na postup, 0:1 gólom Alana Dzagojeva, no v druhom potvrdili svoju pozičnú i streleckú prevahu a v rozpätí dvoch minút otočili. O góly sa postarali Romelu Lukaku a Marcus Rashford. Ako druhý postúpil z A-skupiny Bazilej, ktorý vyhral v Lisabone nad Benficou 2:0. Benfica tak nezískala v skupine ani bod a strelila len jeden gól. CSKA si na jar zahrá v Európskej lige.

V B-skupine boli postupujúci známi už dlhšie. V šlágri kola prehral Paríž Saint Geramin na domácej pôde s Bayernom Mníchov 1:3, ale udržali si prvé miesto v skupine. Bavori nazbierali rovnaký počet 15 bodov a skončili druhí, vďaka triumfu však potvrdili svoje slová o tom, že do zimnej prestávky nechcú stratiť ani jeden bod v žiadnej súťaži. V priamom súboji o Európsku ligu vyhral Anderlecht Brusel na pôde Celticu 1:0, no keďže v prvom vzájomnom zápase prehral 0:3, skončil v hodnotení trojbodových mužstiev horšie.

Taliani nezaváhali

AS Rím si v C-skupine postrážil postup vďaka triumfu na domácej pôde s FK Karabach Agdam 1:0. Nakoniec mu to stačilo na prvé miesto, keďže Chelsea remizovala doma s Atleticom Madrid 1:1 a obsadila druhú priečku v tabuľke. Španielov poslal v 56. minúte do vedenia Saul Niguez, no o vyrovnanie sa postaral v 75. vlastným gólom Stefan Savič. Atletico si tak na jar zahrá iba Európsku ligu UEFA.

V D-skupine vyhrali favoriti FC Barcelona a Juventus Turín a v rovnakom poradí postúpili do vyraďovacej fázy. Katalánci si poradili so Sportingom Lisabon 2:0, stará dáma zdolala rovnakým pomerom Olympiakos Pireus.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok